Iohannis a promulgat legea referendumului

Vineri, 06 Iulie 2018, ora 16:17
5066 citiri
Iohannis a promulgat legea referendumului
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, in iunie, sesizarea de neconstitutionalitate a presedintelui asupra acestei legi, asa ca Iohannis nu avea alta varianta decat sa o promulge.

Judecatorii CCR au respins ca fiind inadminisibila sesizarea formulata de seful statului, pentru ca a fost facuta de mai multe ori pe acelasi obiect.

Legea a fost trimisa la reexaminare de catre presedintele Iohannis, a fost adoptata din nou de Parlament, in forma initiala, si a mai fost atacata de doua ori la CCR de catre parlamentarii Opozitiei.

In primavara, PSD pregatea un referendum privind redefinirea familiei in Constitutie, dar apoi a decis acesta va fi organizat abia dupa promulgarea legii.

Amintim ca, in urma cu doi ani, Coalitia pentru Familie a adunat peste 3 milioane de semnaturi pentru modificarea Constitutiei in ceea ce priveste redefinirea familiei.

Pentru continuarea demersului inceput de Coalitia pentru Familie sub obladuirea PSD-ALDE, Senatul trebuie sa adopte o lege speciala - legea de organizare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei, care a trecut deocamdata de Camera Deputatilor.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Iohannis promulgat legea referendumului , #presedinte
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
....tara arde!....si noua ne arde....de gheorisme!....incredibil!...