Iohannis a semnat decretul de eliberare din functie a procurorului Negulescu

Luni, 22 Aprilie 2019, ora 16:20
3404 citiri
Iohannis a semnat decretul de eliberare din functie a procurorului Negulescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Mircea Negulescu, in prezent suspendat din functie, la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina - ca urmare a aplicarii sanctiunii disciplinare constand in excluderea din magistratura, informeaza Administratia Prezidentiala.

Pe 8 aprilie, un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis excluderea din magistratura a procurorului Mircea Negulescu, pentru savarsirea mai multor abateri disciplinare.

Instanta suprema a mentinut o decizie a Sectiei pentru procurori a CSM din ianuarie 2018, prin care s-a admis actiunea Inspectiei Judiciare si s-a dispus excluderea lui Negulescu din magistratura pentru savarsirea a cinci abateri disciplinare.

Pe 30 ianuarie 2018, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratura a lui Mircea Negulescu, pentru savarsirea a cinci abateri disciplinare.

In 4 mai 2017, Inspectia Judiciara anunta ca Mircea Negulescu a adoptat un comportament inadecvat in cadrul unor discutii purtate intr-un birou din sediul unitatii de Parchet si a manifestat o atitudine agresiva fata de unul dintre participantii la discutie, sugerand inclusiv existenta unor date care ar justifica efectuarea de cercetari penale fata de acesta.

De asemenea, Negulescu era acuzat ca a solicitat unui alt procuror, in prezenta unui martor, a unui avocat si a unui jurnalist, informatii cu privire la continutul unor interceptari dintr-un dosar pe care celalalt magistrat il instrumenta.

Mircea Negulescu si Lucian Onea, fost sef al DNA Ploiesti, sunt anchetati penal de Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie pentru represiune nedreapta si cercetare abuziva.

Onea si Negulescu sunt acuzati ca l-au determinat prin constrangere pe fostul deputat Vlad Cosma, amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept "mita electorala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis decret eliberare functie Negulescu, #Negulescu eliberat functie , #presedinte
Comentarii