Iohannis amana numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cere stenogramele sedintei in care a fost audiat

Luni, 11 Mai 2015, ora 14:05
4944 citiri
Iohannis amana numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cere stenogramele sedintei in care a fost audiat
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a cerut Consiliului Superior al Magistraturii stenograma sedintei in care a fost intervievat Daniel-Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justitiei la sefia DIICOT.

Totodata, seful statului a cerut si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Horodniceanu a primit avizul CSM pentru sefia DIICOT - Ce spune despre o intalnire cu Nichita

"In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere", precizeaza comunicatul.

Presedintia precizeaza ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a inaintat presedintelui Romaniei propunerea de numire in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu.

Candidatul la sefia DIICOT, audiat de CSM: Suspiciuni de autoplagiat, aluzii si raspunsuri gresite

"Prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justitiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de numire in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, insotita de avizul Consiliului Superior al Magistraturii", se mai arata in document.

In urma cu o saptamana, Daniel Constantin Horodniceanu a primit avizul pozitiv al sectiei de procurori a CSM pentru sefia DIICOT, afirmand ca spera ca presedintele Klaus Iohannis il va numi in functie.

Cazanciuc: Horodniceanu e cea mai buna propunere pentru DIICOT, imi asum responsabilitatea

Horodniceanu a primit 5 voturi pentru si 2 impotriva.

La iesirea de la sedinta CSM, dupa obtinerea avizului pozitiv, Daniel Horodniceanu a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari despre o posibila intalnire cu primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si vicepremierul Liviu Dragnea, care ar fi avut loc in data de 24 ianuarie la Hotel Bucium si la care a facut aluzie si procurorul Oana Haineala in timpul interviului.

Daniel Horodniceanu a sustinut ca nu il cunoaste pe primarul Gheorghe Nichita, iar ultima oara cand l-a intalnit a fost "acum trei ani pe stadion, alergam amandoi, undeva cu alte zeci de oameni".

El a sustinut cu tarie ca intrebarea adresata de Oana Haineala nu s-a referit la el.

"Cu siguranta nu, nu ar avea niciun temei si nicio baza", a sustinut el.

Intrebat insistent de jurnalisti in legatura cu data de 24 ianuarie 2015, Horodniceanu a raspuns inca o data: "Nu m-am intalnit niciodata cu primarul Iasiului. Nu il cunosc, e un pacat al meu. Nu am avut nicio intalnire cu primarul Nichita, niciodata".

I.O.

#Klaus Iohannis Daniel Horodniceanu DIICOT, #Daniel Horodniceanu DIICOT , #presedinte