Iohannis anunta noi consultari cu partidele

Marti, 31 Martie 2015, ora 19:51
1947 citiri
Iohannis anunta noi consultari cu partidele
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca, dupa sarbatorile pascale, va propune partidelor parlamentare o noua runda de consultari pentru a se vedea "unde s-a ajuns cu modificarea legislatiei".

"Dupa sarbatori, voi propune partidelor o noua runda de consultari. Sa vedem pana unde s-a ajuns cu modificarea legislatiei, ce se mai poate face in aceasta sesiune parlamentara", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis: Nu ma joc cu legile tarii noastre. Nu folosesc prerogativa presedintelui ca sa ma rafuiesc cu cineva

Acesta a spus ca va avea in continuare runde de discutii cu partidele parlamentare si s-a aratat convins ca lucrurile se vor corecta.

"Nu se schimba asa repede lucrurile. Tuturor ne-ar place sa schimbam de pe o zi pe alta lucrurile, nu merg asa lucrurile. Pana la urma, lucrurile se vor corecta, sunt destul de optimist", a conchis Iohannis.

Bilantul primelor 100 de zile

Pe contul oficial de Facebook al presedintelui a aparut, marti dimineata, un videoclip in care sunt prezentate aspectele cele mai relevante din aceste prime 100 de zile de mandat.

Iohannis si-a facut bilantul la 100 de zile (Video) UPDATE: Conferinta de presa la Cotroceni

"La investitura, mi-am asumat cele trei responsabilitati constitutionale de presedinte al Romaniei: apararea nationala, securitatea tarii si politica externa", a mai scris presedintele.

Iohannis a vorbit si despre problemele de politica externa, in contextul amenintarilor din regiune si a facut referire si la calendarul sesiunii parlamentare in legatura cu trei mari prioritati, si anume "legea finantarii partidelor politice si a campaniiilor electorale, legea votului prin corespondenta si simplificare procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare".

Klaus Iohannis este de parere ca politica externa se face pentru cetateni si in interesul lor, amintind mesajele pe care le-a transmis la Paris, Berlin, Varsovia si Kiev.

Presedintele nu a uitat nici de moldoveni, mentionand ca "Romania sustine parcursul european al Republicii Moldova si eforturile de reforma de la Chisinau".

D.R.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Klaus Iohannis consultari partide, #Klaus Iohannis consultari Cotroceni , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5