Iohannis anunta noi consultari cu partidele

Marti, 31 Martie 2015, ora 19:51
1929 citiri
Iohannis anunta noi consultari cu partidele
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca, dupa sarbatorile pascale, va propune partidelor parlamentare o noua runda de consultari pentru a se vedea "unde s-a ajuns cu modificarea legislatiei".

"Dupa sarbatori, voi propune partidelor o noua runda de consultari. Sa vedem pana unde s-a ajuns cu modificarea legislatiei, ce se mai poate face in aceasta sesiune parlamentara", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis: Nu ma joc cu legile tarii noastre. Nu folosesc prerogativa presedintelui ca sa ma rafuiesc cu cineva

Acesta a spus ca va avea in continuare runde de discutii cu partidele parlamentare si s-a aratat convins ca lucrurile se vor corecta.

"Nu se schimba asa repede lucrurile. Tuturor ne-ar place sa schimbam de pe o zi pe alta lucrurile, nu merg asa lucrurile. Pana la urma, lucrurile se vor corecta, sunt destul de optimist", a conchis Iohannis.

Bilantul primelor 100 de zile

Pe contul oficial de Facebook al presedintelui a aparut, marti dimineata, un videoclip in care sunt prezentate aspectele cele mai relevante din aceste prime 100 de zile de mandat.

Iohannis si-a facut bilantul la 100 de zile (Video) UPDATE: Conferinta de presa la Cotroceni

"La investitura, mi-am asumat cele trei responsabilitati constitutionale de presedinte al Romaniei: apararea nationala, securitatea tarii si politica externa", a mai scris presedintele.

Iohannis a vorbit si despre problemele de politica externa, in contextul amenintarilor din regiune si a facut referire si la calendarul sesiunii parlamentare in legatura cu trei mari prioritati, si anume "legea finantarii partidelor politice si a campaniiilor electorale, legea votului prin corespondenta si simplificare procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare".

Klaus Iohannis este de parere ca politica externa se face pentru cetateni si in interesul lor, amintind mesajele pe care le-a transmis la Paris, Berlin, Varsovia si Kiev.

Presedintele nu a uitat nici de moldoveni, mentionand ca "Romania sustine parcursul european al Republicii Moldova si eforturile de reforma de la Chisinau".

D.R.

#Klaus Iohannis consultari partide, #Klaus Iohannis consultari Cotroceni , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5