Iohannis, atac la Parlament si intepaturi catre Basescu: Nu am de gand sa repet trecutul

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 12:27
4794 citiri
Iohannis, atac la Parlament si intepaturi catre Basescu: Nu am de gand sa repet trecutul
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis le-a raspuns celor care ii cer sa ia atitudine fata de parlamentari, dupa evenimentele din ultimele saptamani, aratand ca nu poate rezolva un abuz "prin alt abuz".

"Inteleg si impartasesc supararea oamenilor care s-au saturat sa vada ca multi dintre cei alesi sa-i reprezinte in Parlament au uitat in slujba cui sunt si le sfideaza asteptarile. Inteleg si dorinta unora de actiuni rapide si radicale pe termen scurt.

In democratie insa nu poti rezolva un abuz prin alt abuz, nu poti opri un conflict printr-unul si mai mare si nu poti schimba comportamente cu forta. S-au mai incercat aceste lucruri in Romania ultimilor ani, de catre toate partile. Stim cu totii ce-a iesit, un razboi al tuturor impotriva tuturor.

Cine nu invata din lectiile istoriei e condamnat sa repete trecutul si nu poate construi un alt viitor. Eu nu am de gand sa-l repet", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Iohannis, nemultumit de Parlament: In politica, daca ai gresit, demisionezi

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, ca Parlamentul este "o dezamagire", iar "fiecare episod in care Justitia e blocata inseamna un pas inapoi".

"Cea mai mare nemultumire a mea si cea mai mare restanta ramane modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile Justitiei. Fiecare episod in care Justitia e blocata inseamna un pas inapoi in recastigarea increderii publice (...)

Despre politicienii suspectati de coruptie si fuga de Justitie exista o proba pe care, daca nu o treci, nimeni nu te poate ajuta - integritatea personala", a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cotroceni.

Iohannis, bilant de 100 de zile: Despre "postacul" Basescu, raspunderea lui Ponta si "pendulul ANAF"

Acesta a atras atentia ca politicienii care gresesc ar trebui sa demisioneze.

"In politica, daca ai gresit grav, demisionezi. Asa cum a aratat votul din noiembrie, oamenii asteapta de la cei alesi o alta conduita. (...) Electoratul va evalua si sanctiona aceste lucruri la vot", a adaugat Iohannis.

Acuzatiile la adresa Parlamentului vin in contextul in care senatorii Varujan Vosganian (PNL) si Dan Sova (PSD) au scapat de urmarire penala, respectiv arestare preventiva, prin votul colegilor lor.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis parlamentari, #Iohannis parlamentari abuz, #Iohannis atac Parlament, #Iohannis Parlament Justitie, #Iohannis intepaturi Basescu , #presedinte