Iohannis, bilant la 6 luni de mandat: Nu sunt foarte multumit

Marti, 23 Iunie 2015, ora 09:31
4614 citiri
Iohannis, bilant la 6 luni de mandat: Nu sunt foarte multumit
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis si-a facut marti bilantul celor sase luni de mandat la Palatul Cotroceni, marturisind ca nu este foarte multumit de toate rezultatele.

Seful statului a precizat ca, la preluarea mandatului prezidential, le-a propus parlamentarilor un parteneriat care sa redea increderea cetatenilor, iar unele proiecte au fost duse la bun sfarsit.

"S-au implinit 6 luni de la preluarea mandatului de Presedinte. La momentul preluarii mandatului, dar si la inceputul acestei sesiuni, am propus Parlamentului un parteneriat care sa redea increderea cetatenilor in aceasta institutie si sa aduca un alt mod de lucru in politica. In cadrul acestui parteneriat sunt proiecte care au fost duse la bun sfarsit si reprezinta pasi inainte in raport cu asteptarile cetatenilor, fapt ce se cuvine apreciat", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Presedintele a recunoscut insa ca nu este foarte multumit de toate rezultatele, dand ca exemplu asigurarea dreptului de vot al romanilor din diaspora, adica votul prin corespondenta.

"Nu sunt foarte multumit de toate rezultatele, dar sunt constient de faptul ca, politic vorbind, s-a gasit un minim numitor comun. Nu acelasi lucru, din pacate, il pot spune despre solutia pentru asigurarea dreptului de vot al romanilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenta. In ciuda angajamentului public facut, nu constat o vointa politica reala a majoritatii de a promova un asemenea proiect", a notat acesta.

Iohannis nu s-a aratat prea satisfacut nici de atitudinea demnitarilor fata de solicitarile justitiei si a spus ca, atunci cand afectezi imaginea tarii, trebuie sa faci un pas in spate, facand referire la premierul Victor Ponta, care, desi este urmarit penal de DNA, refuza sa isi dea demisia.

Iohannis, sageti catre Ponta si alesii vizati de justitie: Faci pasul inapoi cand afectezi imaginea tarii. Coruptia nu e mai presus de lege

"Nici in privinta incuviintarii cererilor justitiei lucrurile nu stau mai bine. Dimpotriva. O Romanie puternica este aceea in care nimeni nu e mai presus de lege, iar coruptia la varf nu mai reprezinta o vulnerabilitate la adresa functionarii statului.

Am spus la inceput ca Romania isi va gasi treptat acea stare in care e normal sa respecti legea, in care e normal sa ai un minimum de decenta in politica si sa faci un pas in spate atunci cand afectezi imaginea propriei tari, in care e normal sa separi institutiile de persoane particulare. Indiferent cat de mult ii rezista unii acum, suntem deja pe acest drum, iar acest moment nu va intarzia sa vina. Pentru ca asta isi doresc oamenii de la noi si asta inseamna sa fim o tara puternica in Europa si in lume", a conchis Klaus Iohannis.

D.T.

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Iohannis, bilant la 6 luni de mandat: Nu sunt foarte multumit"
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Executivul Romaniei este guvernul Ponta. Adresati-va in Turcia