Iohannis: Cand paznicii sunt angajati trebuie sa nu aiba cazier. Cum ar putea fi tara pazita de un premier penal? (Video)

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 15:07
14753 citiri
Iohannis: Cand paznicii sunt angajati trebuie sa nu aiba cazier. Cum ar putea fi tara pazita de un premier penal? (Video)

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, din nou gradul de reformare a partidelor, reiterand ca nu va numi niciodata ca premier o persoana care are probleme penale.

Seful statului a facut si o comparatie cu postul de paznic, aratand ca daca un astfel de agent nu este angajat daca are cazier, cum ar putea fi data administrarea tarii pe mana unui om cu dosar penal.

"Sunt cateva conditii pe care le pun eu atunci cand se va discuta desemnarea premierului. Sa luam de exemplu chestiunea penala - cu totii am citit ca se fac angajari pentru paznici sau agenti de paza, cum se spune mai nou. De fiecare data prima conditie e sa nu aiba cazier. Cum ne imaginam ca tara va fi pazita de unul cu dosar penal?! E o conditie minimala si nu am de gand absolut deloc sa renunt la ea.

Acest enunt nu a fost impotriva vreunui partid, nu am probleme cu un partid, ci cu oamenii care nu ar trebui sa fie in primul rand si se erijeaza in conducatori. Am facut din timp acest anunt ca sa se pregateasca toate partidele cu candidati seriosi ca sa nu avem dupa alegeri discutii inutile", a declarat seful statului, la Adevarul Live.

Seful statului a reluat si discutia despre reformarea partidelor, comentand ca "dreptatea ii va ajunge" pe politicienii care inca sunt in prima linie si ataca justitia desi au probleme penale.

"Unele partide au inteles aceste asteptari si, chiar daca greu, foarte greu, au incercat sa se schimbe. Alte partide, chiar daca au inteles acustic, nu le-au inteles in profunzime, nici macar nu s-au straduit sa se reformeze, au mimat reforma. In decembrie vom vedea daca alegatorul vede ca unele partide s-au miscat si altele au mimat.

Personal, mi-as fi dorit mai multa reforma, mai mult curaj, lucrurile nu se termina pe 11 decembrie. E un nou inceput, ceea ce la unele partide a inceput, la altele va continua. Au aparut schimbari si la unii si la altii. Unii au inteles si au scos penalii total de pe lista, altii nu au dorit sa faca asta si chiar daca au schimbat nume pe lista vedem ca unii sunt tot acolo. Asa citesc atacurile la DNA, la unii magistrati...

Este calea gresita. Acesti oameni nu-si dau seama ca gresesc profund si nu gresesc doar pentru cariera lor. Dreptatea se apropie de ei si ii descopera. Nu-si dau seama ca nu fac decat sa traga propriile partide in jos. Sper ca aceste partide sa inteleaga in timp util ca aceste persoane nu au ce sa caute in conducerea partidelor si a institutiilor statului. Indiferent de cat de belicos ar fi discursul lor, nu mai reusesc sa pacaleasca pe nimeni", a conchis Klaus Iohannis.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...