Iohannis: Cat de multi politicieni au fost corupti. Sunt si acum care au ceva de ascuns si se tem

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 22:23
3887 citiri
Iohannis: Cat de multi politicieni au fost corupti. Sunt si acum care au ceva de ascuns si se tem
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, vineri, despre atacurile din ultima perioada la adresa Justitiei, aratand ca exista o legatura intre intensificarea luptei anticoruptie si declaratiile unor politicieni care au ceva de ascuns si se tem.

"Noi suntem, noi in general, intr-o faza foarte intensa de lupta aticoruptie care arata - ne place, nu ne place - ca foarte multi politicieni fie sunt acuzati de coruptie, fie dovediti, fie invinuiti. E o situatie ingrijoratoare pentru noi, deoarece ne dam seama cat de multi politicieni care au condus Romania au fost corupti.

Banuiesc ca sunt in continuare politicieni care au ceva de ascuns si se tem. Pe masura ce lupta anticoruptie devine mai profunda si alerta apare o reactie din partea unor politicieni care se simt probabil vizati. Este o reactie pe care o putem intelege, dar pe care nu pot sa o clasific decat gresita. Deci, pot - la nivel uman - sa inteleg ca un politician care are ceva de ascuns se simte amenintat", a precizat Klaus Iohannis, intr-un interviu acordat postului public de televiziune.

Klaus Iohannis: Demisia Guvernului, solutia optimala - ce va face daca Ponta nu pleaca

Modificarile aduse Codului Penal

Legate de proiectele de modificare ale Codului Penal, Iohannis conteaza "pe intelepciunea unei majoritati sa inteleaga mesajul meu ca nu se poate schimba acum legislatia".

"Nu voi promulga aceste modificari daca trec de Parlament", a explicat seful statului.

De curand, Iohannis a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala modificarile la Codul Penal, in cazul in care vor fi adoptate.

"Tentativele de modificare a legilor nu sunt deloc bune. Voi incerca sa ma exprim si public impotriva unor astfel de initiative. Sunt multe instrumente la indemana presedintelui pentru a pune capat unor astfel de actiuni sau de a le amana", a spus seful statului, luna trecuta.

Iohannis ataca la CCR modificarile la Codul Penal, Ponta reactioneaza: O propaganda securista

Iohannis: Am incredere in Justitie

Seful statului a mentionat ca are in continuare incredere in Inalta Curte si DNA, dar si in tot sistemul de justitie din tara.

"Daca unii senatori au anumite nelamuriri (referire la Tariceanu, n.red.), atunci exista cai normale prin care pot solicita clarificari. A fost o initiativa nefericita de a-mi scrie mie o scrisoare deschisa, pentru ca daca ar fi deschis Constitutia, ar fi citit foarte clar ca CSM e garantul justitiei.

Este gresit ca pornind de la o speta foarte concreta sa se acuze pausal persoane din conducerea sistemului judiciar sau sa se puna sub semnul intrebarii activitatea acestora. Daca exista probe CSM-ul va analiza si va da un verdict", a explicat Iohannis.

El s-a referit la scrisoare deschisa redactata de seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in care cerea demiterea celor din varful Inaltei Curti si DNA, anume Livia Stanciu si Laura Codruta Kovesi.

Iohannis ii raspunde lui Tariceanu: De ce nu le poate revoca pe Kovesi si Stanciu

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis incredere justitie, #Iohannis frica politicieni, #Iohannis DNA politicieni , #presedinte