Iohannis cere sa se adreseze Parlamentului

Marti, 16 Februarie 2016, ora 15:12
5516 citiri
Iohannis cere sa se adreseze Parlamentului
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca vrea sa adreseze un mesaj Parlamentului, in sedinta celor doua Camere reunite de luni, 22 februarie.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis marti, 16 februarie a.c., o scrisoare Presedintelui Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu, si Presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Valeriu-Stefan Zgonea.

Presedintele Klaus Iohannis solicita, in conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, sa adreseze Parlamentului un mesaj, in sedinta reunita a celor doua Camere, din data de 22 februarie a.c., ora 16.00", se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Oficialii de la Palatul Cotroceni au publicat si scrisoarea transmisa de seful statului presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

"In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 22 februarie 2016, ora 16.00. Va rog sa primiti asigurarea intregii mele consideratii", a scris Iohannis in documentul citat.

Klaus Iohannis va participa la Consiliul European din 18-19 februarie, asa ca ar putea ca parlamentarilor sa le vorbeasca despre concluziile reuniunii. La Consiliul de luna aceasta se va discuta atat despre criza refugiatilor, cat si despre riscul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Iohannis s-a intalnit luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, iar cei doi au discutat despre subiectele care vor fi transate si la summit-ul UE de saptamana aceasta.

Seful Consiliului European, discutii cu Iohannis: Ce pozitie va avea Romania pe Brexit si criza refugiatilor (Video)

Seful statului considera ca Marea Britanie trebuie sa ramana in interiorul UE, iar in ceea ce ii priveste pe refugiati a spus ca "fluxurile migratorii raman o provocare", iar "accentul trebuie pus pe oprirea migratiei ilegale".

Ultima data cand presedintele s-a adresat Parlamentului a fost pe 16 decembrie. Iohannis a sustinut atunci un discurs cu ocazia implinirii unui an de la preluarea mandatului.

Iohannis, in Parlament: Cea mai tragica lectie a anului 2015 si ce asteapta de la Ciolos

D.T.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Klaus Iohannis Parlament, #Klaus Iohannis adreseze Parlament , #presedinte