Iohannis cheama partidele la consultari - Ce spun liderii politici si cine va merge la Cotroceni

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 14:08
3164 citiri
Iohannis cheama partidele la consultari - Ce spun liderii politici si cine va merge la Cotroceni
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca luni, insotit de o delegatie a social-democratilor, se va prezenta la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis.

"Voi merge la ora 10.00, impreuna cu delegatia PSD", a declarat premierul Victor Ponta joi, la plecarea de la evenimentul de prezentare a raportului de activitate a Consiliului Concurentei pe 2014.

Intrebat despre temele care urmeaza sa fie abordate in cadrul intalnirii cu seful statului, presedintele PSD a raspuns ca acest lucru va fi comunicat dupa intalnirea de la Cotroceni.

"Luni le discutam cu presedintele", a spus Ponta.

Iohannis cheama iar partidele la consultari - Vezi cand si ce subiecte sunt pe agenda

De asemenea, purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat ca PNL va sustine la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis proiectele initiate de liberali cu privire la exercitarea votului de catre cetatenii din afara granitelor si la simplificarea si accelerarea procedurilor parlamentare.

"Mandatul nostru este clar la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, care ne pica ca o manusa. In legatura cu posibilitatea exercitarii votului pentru cetatenii din afara granitelor, PNL a depus un proiect la Parlament pe care il vom sustine si in fata presedintelui", a afirmat Stroe.

Iohannis, noi consultari cu partidele: Detaliile pe care tocmai le-a anuntat presedintele pe Facebook

El a aratat ca liberalii sunt in favoarea simplificarii si accelerarii procedurilor parlamentare in cazul cererilor justitiei.

"Suntem pentru si avem de un an de zile un proiect prin care se simplifica si se accelereaza procedurile parlamentare, in contextul in care propunem un termen de 48 de ore de solutionare a cererilor justitiei", a spus Stroe.

Blaga si Predoiu merg la consultarile cu Iohannis

Potrivit acestuia, delegatia PNL care va merge la consultarile cu seful statului nu a fost inca stabilita. El a aratat insa ca printre cei care vor face parte din delegatie se numara Vasile Blaga, Mihai Voicu si Catalin Predoiu. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat miercuri ca nu va participa la consultarile cu seful statului, deoarece va fi plecata din tara.

La randul sau, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat joi participarea unei delegatii a formatiunii pe care o conduce la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de luni, de la Cotroceni.

Punctele de vedere ale UDMR vor fi facute publice dupa finalizarea consultarilor cu presedintele Iohannis.

Citește și:
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...