Iohannis, cota uriasa de incredere. Cine e vinovat pentru votul din diaspora - sondaj Avangarde

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 09:00
8092 citiri
Iohannis, cota uriasa de incredere. Cine e vinovat pentru votul din diaspora - sondaj Avangarde

Un sondaj recent releva ca presedintele ales, Klaus Iohannis, se bucura de o cota de incredere de peste 70%, in timp ce Victor Ponta este considerat principalul vinovat pentru organizarea votului din diaspora.

Astfel, Klaus Iohannis este cotat cu 71% incredere, potrivit unui sondaj Avangarde, citat de Evenimentul Zilei.

Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu se afla la egalitate, cu 39%, fiind urmati de Monica Macovei, cu 38%. Mihai Razvan Ungureanu beneficiaza de increderea a 29% din respondenti, Traian Basescu - 29%, Vasile Blaga - 24%, Cataln Predoiu - 23% si Elena Udrea - 18%.

Klaus Iohannis, lider detasat in clasamentul increderii - sondaj Inscop

Sondajul mai arata ca, in cazul organizarii unor alegeri anticipate, majoritatea doreste sa fie respectat referendumul din 2009.

Astfel, 80% din cei intervievati spun ca, in ipoteza unor alegeri anticipate, si-ar dori reducerea numarului de parlamentari la 300.

La aceeasi intrebare, 6% din cei chestionati au spus ca referendumul nu trebuie respectat, iar 14% nu au putut aprecia.

Alegerile din diaspora

In ceea ce priveste votul din diaspora la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, 31% din cei chestionati considera ca premierul Ponta este "principalul vinovat" pentru problemele aparute, 17% au indicat BEC, 6% - MAE, iar 3% - Opozitia.

Totodata, 71% din respondenti au o parere proasta si foarte proasta despre modul in care a fost organizat votul in diaspora, in timp ce 17% au o opinie buna si foarte buna despre organizarea scrutinului din noiembrie.

Cei care au raspuns sondajului au mai fost intrebati daca parlamentarii ar trebui sa beneficieze de imunitate la retinere, arestare sau perchezitie. 75% din respondenti au spus "Nu", 12% fiind de acord cu imunitatea, in timp ce 13% nu au putut aprecia.

Increderea in Guvern si alegeri anticipate

De asemenea, sondajul releva ca 56% din respondenti nu au incredere in actualul Guvern, fata de 31% care au incredere in Executivul Victor Ponta 3.

Totusi, la intrebarea daca Ponta ar trebui sa demisioneze, 46% din cei chestionati spun "Nu", 39% raspund afirmativ, iar 15% nu pot aprecia.

Pe de alta parte, la intrebarea daca ar fi de acord cu alegerile anticipate, 46% din cei chestionati de acest institut raspund negativ, 38% spun "Da", iar 16% nu pot aprecia.

Increderea in institutii

In clasamentul institutiilor in care populatia are cea mai mare incredere, pompierii se bucura de increderea a 90% din respondenti, urmeaza Biserica (63%), in timp ce DNA se afla pe pozitia a treia, cu o rata a increderii de 59%. SRI se bucura de increderea a 23% din respondenti, Presedintia - 12%, Guvernul - 5%, Parlamentul - 1% si partidele politice tot 1%.

Creste increderea in Presedintie si Armata, scade in Biserica si presa - sondaj INSCOP

Sondajul Avangarde a fost realizat in perioada 6 decembrie - 12 decembrie 2014, pe un esantion de 850 de persoanei. Eroarea maxima tolerata este de 3,36% pentru un interval de incredere de 95%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incredere Klaus Iohannis sondaj, #sondaj Avangarde incredere, #alegeri anticipate sondaj, #vot diaspora Ponta vinovat , #presedinte