Iohannis critica Senatul pentru votul in cazul lui Vosganian: Nu s-a inteles (Video)

Joi, 12 Februarie 2015, ora 15:50
10007 citiri
Iohannis critica Senatul pentru votul in cazul lui Vosganian: Nu s-a inteles (Video)

Presedintele Klaus Iohannis i-a criticat, joi, pe senatori, pentru ca au votat impotriva urmaririi penale a colegului lor liberal, Varujan Vosganian, cercetat de DIICOT pentru fapte de pe vremea cand era ministru al Economiei.

"Ma asteptam ca Senatul sa incuviinteze solicitarea DIICOT de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

Votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat atat la consultarile cu partidele politice parlamentare, cat si in recentul discurs tinut in plenul Parlamentului. In fata justitiei, nu exista decat o singura masura: respectul fata de lege, indiferent de persoana sau functie", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a sustinut, joi, in plenul Senatului, o noua pledoarie in apararea sa, inainte sa se dea votul pentru urmarirea sa penala in dosarul Romgaz, incheindu-si in lacrimi discursul.

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Cu ochi "umbrosi si melancolici", Vosganian ii avertizeaza pe procurori: Dosarul sa fie clasat intr-o luna!

Colegii senatori au fost impresionati, iar, conform numaratorii voturilor, cererea DIICOT a fost respinsa prin vot secret, cu bile.

Astfel, din cei 168 de senatori, au fost prezenti 132. Doar 56 de voturi au fost pentru, in timp ce 71 au fost impotriva, iar 5 voturi au fost anulate.

Vosganian a sustinut o lunga pledoarie si miercuri, in fata colegilor, afirmand ca este nevinovat si ca procurorii nu au adus noi probe in dosarul sau, dupa ce anterior Senatul votase impotriva urmaririi sale penale.

Fostul ministru al Economiei este acuzat de DIICOT de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare. Vosganian ar fi fortat Romgaz sa vanda gaze la pret subevaluat pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.

D.T.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Klaus Iohannis critica Senat, #Klaus Iohannis critica vot Vosganian, #Klaus Iohannis vot Vosganian , #presedinte
Comentarii
Poza kvinna
kvinna
rank 5
De ce pe facebook si nu la microfonul de la Cotroceni?
Poza vic79tor
vic79tor
rank 5