Iohannis, cu ochii pe Parlament: Urmaresc cu atentie acest subiect

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 12:18
2081 citiri
Iohannis, cu ochii pe Parlament: Urmaresc cu atentie acest subiect
Foto: Digi24

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat, marti, inca o data importanta pe care o are asigurarea dreptului de vot al romanilor din diaspora si a afirmat ca urmareste cu atentie legiferarea votului prin corespondenta, cu speranta ca proiectul va fi adoptat de Parlament pana la finalul anului.

Declaratiile au fost facute, marti dimineata, la Palatul Cotroceni, cu ocazia conferintei "SMART DIASPORA 2020+: Cum valorificam potentialul strategic al diasporei romanesti", organizata de Liga Studentilor Romani din Strainatate si Fundatia C.A.E.S.A.R.

"Asigurarea conditiilor pentru exercitarea dreptului de vot al romanilor din diaspora este esentiala. Inca de la inceputul anului, dupa consultarile pe care le-am avut aici, la Cotroceni, partidele politice s-au angajat sa introduca votul prin corespondenta. Sper ca pana la finalul acestei sesiuni parlamentare sa-si onoreze promisiunea si va asigur ca urmaresc subiectul cu foarte multa atentie.

Pe de alta parte, discutia este una mai larga, despre forta cetatenilor in democratie si despre diaspora ca interlocutor puternic si respectat al institutiilor statului roman si al clasei politice. Intarirea mecanismelor democratice, incurajarea participarii si competitiei politice vor constitui argumente in plus pentru intoarcerea acasa", a declarat presedintele Klaus Iohannis, conform comunicatului remis presei de Administratia Prezidentiala.

Zgonea prezinta principiile care stau la baza votului prin corespondenta

Seful statului a mai afirmat ca trebuie sa "sprijinim si incurajam diaspora romaneasca sa se transforme intr-o voce mai puternica a Romaniei in lume".

"Compatriotii nostri sunt plecati si reprezinta cartea de vizita a Romaniei peste hotare, ei sunt ambasadorii culturii si traditiilor romanesti acolo unde locuiesc. Si ca oricarui ambasador, cred ca avem datoria de a le da, noi insine, un mandat simbolic, dar mai explicit, despre felul in care pot promova si sustine Romania, chiar de la distanta. Imaginea Romaniei in lume se construieste cu fiecare din gesturile, actiunile si vorbele lor", a mai spus seful statului.

Deputatii incep marti sesiunea ordinara: Votul prin corespondenta, pe lista prioritatilor

AEP ii raspunde lui Dragnea: Vom elabora, in timp util, legea votului prin corespondenta

La finalul discursului sau, Klaus Iohannis a declarat ca Romania are o diaspora insemnata in multe tari.

"Cred ca romanii din strainatate trebuie sa fie constienti de forta pe care o au si de faptul ca, atunci cand isi unesc eforturile, aspiratiile, creativitatea si inteligenta, sunt mai puternici, in beneficiul tuturor, romani si straini deopotriva.

Inainte de a incheia, doresc sa ii indemn pe mai tinerii nostri compatrioti, care au initiat acest eveniment, ca peste tot unde intalnesc alti romani sa poarte cu ei spiritul de echipa, colaborare, unitate si solidaritate, mai ales in acele proiecte care sunt si in folosul Romaniei", a subliniat presedintele Romaniei.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Iohannis vot corespondenta, #Iohannis diaspora, #lege vot corespondenta , #presedinte
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza programer2
programer2
rank 1
Traiasca USL ...Premierul Grivco ...Pt linistea noastra