Iohannis da unda verde pentru urmarirea penala a 4 fosti ministri

Marti, 31 Mai 2016, ora 10:28
8088 citiri
Iohannis da unda verde pentru urmarirea penala a 4 fosti ministri
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a fostilor ministri Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea in dosarul Rompetrol 2.

DIICOT solicitase presedintelui sa incuviinteze aceasta urmarire penala in cazul lui Sebastian Vladescu - ministru al Finantelor in Guvernul Tariceanu (2005 - 2007) ; Gheorghe Pogea - vicepremier in Guvernul Tariceanu, ministru de Finante in Guvernul Boc (2008 - 2009) ; Mihai Tanasescu - ministrul de Finante in Guvernul Nastase (2000 - 2004) si Dan Ioan Popescu - ministrul Economiei si Comertului in Guvernul Nastase (2003 - 2004).

In noul dosar Rompetrol, procurorii DIICOT cerceteaza conditiile in care a fost privatizata Petromidia si acordul prin care datoriile sale au fost convertite in actiuni.

Dosarul Rompetrol 2 este disjuns din cel in care au fost deja condamnate 12 persoane si in care a fost judecat si Dinu Patriciu, care a murit pe 19 august 2014.

Dosarul Rompetrol 2: Se cere urmarirea penala a patru fosti ministri

In dosarul initial, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in octombrie 2014, pe fostul senator Sorin Rosca Stanescu (doi ani si patru luni de inchisoare) si pe fostul ministru Sorin Pantis (la doi ani si opt luni de inchisoare). Ambele pedepse au fost dispuse cu executare.

In ceea ce il priveste pe Dinu Patriciu, judecatorii Curtii au incetat procesul penal in urma decesului acestuia si au lasat nesolutionata partea civila legata de acesta.

Un nou dosar Rompetrol: DIICOT pune sechestru pe instalatiile rafinariei si pe benzinarii - surse

A.G.

#Iohannis urmarire penala ministri Rompetrol, #fosti ministri Rompetrol, #fosti ministri dosar Rompetrol , #presedinte