Iohannis, de 1 Decembrie: Romanii sa aiba incredere, politicienii sa se schimbe! (Video)

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 12:57
6029 citiri
Iohannis, de 1 Decembrie: Romanii sa aiba incredere, politicienii sa se schimbe! (Video)

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a transmis, luni, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, ca oamenii trebuie sa fie uniti, iar politicienii sa schimbe modul in care actionau pana acum.

"In 1918, Marea Unire a avut o expresie teritoriala si institutionala. La 96 de ani, putem vorbi din nou de unitate nationala, dar cu alta semnificatie. Am aratat ca suntem o natiune care are curaj, care isi doreste o schimbare. Imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala", a declarat Klaus Iohannis la Alba Iulia.

Manifestari de 1 Decembrie: Traian Basescu, in Piata Constitutiei, Iohannis - la Alba Iulia

Presedintele ales a adaugat ca unitatea nationala inseamna asumarea unor obiective nationale, actiunea comuna in atingerea lor, refacerea increderii.

"Ziua de azi e cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt restantele noastre. Romania trebuie sa aiba obiective nationale, obiective legate de locul sau in Europa si in lume", a adaugat Iohannis.

Castigatorul alegerilor prezidentiale a adaugat ca aniversarea a 100 de ani a Marii Uniri nu va prinde Romania doar cu asemenea obiective pe lista, ci si cu etape avansate in atingerea lor.

"E nevoie de redescoperirea increderii. Suspiciunea permanenta, teama, nesiguranta ne-au indepartat unii de altii. Ne-au facut sa vedem adversari acolo unde puteam sa vedem parteneri, sa lucram singuri fiecare acolo unde puteam lucra in echipa. Fara redescoperirea si reconsctructia increderii vom repeta la nesfarsit aceleasi greseli", a adaugat Iohannis.

Acesta a precizat ca provocarile de azi sunt de alta natura decat cele din trecut, dar nu mai putin dificile. Klaus Iohannis a mentionat ca natiunea romana va fi puternica prin unitatea ei, iar fiecare dintre noi are un rol pentru acestea.

1 Decembrie: Politicienii transmit mesaje catre romani, diaspora si isi doresc conducatori intelepti

Presedintele ales a transmis un avertisment si politicienilor, care, spune el, trebuie sa se schimbe.

"Oamenii politici trebuie sa intelegea ca indiferent de cum au facut lucrurile pana acum, au datoria sa priveasca in primul rand obiectivele nationale. Obiectivele personale nu trebuie sa fie deasupra celor nationale", a punctat Iohannis.

Klaus Iohannis s-a aflat, luni, la Alba Iulia, unde a participat la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Nationale.

Citeste si:
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
16 primari au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI. Cine sunt aceștia
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 16 primari după ce a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură...
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....