Iohannis, de urgenta la Bruxelles pentru criza imigrantilor: Razboiul sileste oameni sa ia calea refugiului

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 19:02
4112 citiri
Iohannis, de urgenta la Bruxelles pentru criza imigrantilor: Razboiul sileste oameni sa ia calea refugiului

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va merge joi la Bruxelles, dupa ce Donald Tusk, liderul Consiliului European, a convocat un summit extraordinar ca raspuns la criza imigrantilor care vin pe mare dinspre Africa de Nord.

Seful statului a subliniat ca problema refugiatilor nu a fost niciodata mai acuta, in contextul tragediei de pe Marea Meditenara in care peste 800 de imigranti au murit, dupa ce nava pe care se aflau a naufragiat.

Ironia sortii: De ce s-a scufundat de fapt nava cu 800 de imigranti in Mediterana

"Razboiul, dictaturile ori coruptia generalizata silesc oameni din multe tari ale lumii sa-si paraseasca satele si orasele si sa ia calea refugiului. Traficanti de toate felurile promit sa-i duca in tari libere de violenta si persecutie.

Niciodata problema refugiatilor si a migrarii nu a fost mai acuta si, de aceea, maine (joi - n.red.) particip la reuniunea extraordinara a Consiliului European care va cauta solutii pentru criza migratiei", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Donald Tusk a convocat pentru joi o reuniune extraordinara a liderilor europeni pentru a formula un raspuns comun la agravarea crizei reprezentate de fluxul de imigranti dinspre Africa de Nord.

Iohannis, deplasare de urgenta la Bruxelles

"Am decis sa convoc un Consiliu European extraordinar pentru joi pentru a analiza situatia din Mediterana. Aceasta situatie este dramatica si nu poate continua astfel. Nu putem accepta ca sute de oameni sa moara in timp ce incearca sa treaca marea catre Europa. Iata de ce am decis sa convoc un summit extraordinar", a transmis Tusk, intr-o inregistrare postata pe YouTube.

Totodata, liderii statelor UE vor analiza modalitatile de ajutare a "celor mai afectate tari europene" si de accelerare a cooperarii cu tarile de origine a imigrantilor si cu cele de tranzit.

Cum trateaza tarile lumii problema imigrantilor care vin pe mare?

Comisia Europeana le-a prezentat luni ministrilor de Interne si de Externe ai statelor membre UE, reuniti de urgenta la Luxemburg, un plan in 10 puncte pentru actiuni imediate in vederea depasirii crizei imigrantilor din Mediterana, a anuntat ministrul de Interne german Thomas de Maizier.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Klaus Iohannis Bruxelles migranti, #Klaus Iohannis criza imigranti , #presedinte