Iohannis, decorat in Olanda pentru aplicarea principiului dialogului

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 17:59
7386 citiri
Iohannis, decorat in Olanda pentru aplicarea principiului dialogului

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va merge vineri in Olanda, unde va primi Placheta "Martin Buber", acordata de Fundatia Euriade.

Distinctia e acordata anual personalitatilor care, prin activitatea lor publica si privata, contribuie la dezvoltarea unor comunitati armonioase, bazate pe valori umaniste, prin dialog autentic, deschidere, responsabilitate si respectul fata de semeni.

Potrivit Consiliului de acordare a Plachetei "Martin Buber", anul acesta ii va fi inmanata lui Iohannis "pentru respectul fata de alteritate, aplicarea principiului dialogului si a valorilor umaniste in viata publica si in viata personala, cat si pentru manifestarea deplina si autentica a responsabilitatii politice si sociale in Romania si la nivel european", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Administratia Prezidentiala.

Placheta poarta numele filosofului Martin Buber (1878 - 1956), ale carui lucrari filosofice se concentreaza pe tema dialogului, ca principiu antropologic al umanitatii. Buber a fost un promotor al pacii intre evrei si arabi si al reconcilierii intre evrei si poporul german.

Fundatia Euriade, cu sediul la Kerkrade (Olanda), este o organizatie neguvernamentala care promoveaza educatia tinerilor in spiritul valorilor europene, evenimentele interculturale, unitatea comunitara, diversitatea, toleranta si ajutorul reciproc.

Cu ocazia deplasarii la Kerkrade, Iohannis va participa si la Festivalul International al Dialogului, unde va vorbi cu peste 100 de tineri din intreaga lume, se mai arata in comunicat.

Este a doua distinctie internationala pentru Klaus Iohannis, dupa ce in septembrie a primit la Kiel, in Germania, premiul Hermann Ehlers, acordat de Fundatia care poarta numele fostului presedinte al Parlamentului Germaniei. Iohannis a fot atunci recompenat astfel pentru "sprijinirea statului de drept si a luptei anticoruptie".

A.S.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com