Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila (Video)

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 17:43
13759 citiri
Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a comentat, miercuri, pentru prima data cazul televiziunilor trustului Intact, care au fost notificate, luni, de ANAF ca trebuie sa paraseasca sediul in cinci zile.

"Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista din partea ANAF-ului mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila.

In fine, am constatat, din discutii pe care le-am avut, ca exista deschidere la factorii de decizie si cu siguranta prin discutii asezate si calme pana la urma se gasesc solutii convenabile", a declarat Iohannis.

Circ in Senat pe cazul Antena 3: Lui Ciolos i s-a cerut demisia si a fost acuzat ca se urca pe cadavre

ANAF a notificat, luni, televiziunile trustului Intact cu privire la faptul ca trebuie sa evacueze cladirile in care functioneaza. Luni seara, pe toate cele cinci televiziuni a fost transmis in direct punctul de vedere al trustului Intact.

A doua zi, marti, Senatul a decis, la propunerea lui Calin Popescu-Tariceanu, sa ii solicite premierului Dacian Ciolos sa vina, miercuri, in plen, ca sa explice actiunea institutiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor din trustul Intact.

Astfel, miercuri, premierul Dacian Ciolos a explicat in Senat ca ANAF a actionat in cadrul legal, punand in aplicare o hotarare judecatoreasca, dar a condamnat modul in care s-au comportat echipele Fiscului.

"Decizia ANAF nu vizeaza activitatea jurnalistilor. Posturile TV nu isi pierd licentele, incetarea emisiei este intotdeauna apanajul CNA si nu s-a pus problema in acest sens. In ciuda afirmatiilor din aceste zile, televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile in discutie, pentru simplul motiv ca suntem abia la inceputul unui proces legal de intrare in posesie si valorificare a unui bun al statului, care va putea sa mai dureze inca luni bune", a spus Ciolos.

Ciolos a dat explicatii in Senat in cazul Antena 3: Ce spune de ANAF si libertatea de exprimare (Video)

Seful executivului a adaugat ca nu exista un cadru legal in prezent care sa permita incheierea unui contract de inchiriere de catre Guvern cu locatarii imobilului respectiv.

#Iohannis reactie Antena3, #Klaus Iohannis Antena 3, #Iohannis ANAF Antena 3 , #presedinte