Iohannis, despre comisia Dancila-Dragnea de aderare la zona euro: Comitii si comitete. Sunt sceptic

Vineri, 23 Martie 2018, ora 15:24
3924 citiri
Iohannis, despre comisia Dancila-Dragnea de aderare la zona euro: Comitii si comitete. Sunt sceptic

Klaus Iohannis s-a aratat sceptic in privinta sanselor comisiei anuntate de Liviu Dragnea de a finaliza aderarea Romaniei la zona euro pana in 2024. Mai optimist ar fi fost presedintele daca toate "comitiile si comitetele" s-ar fi adunat intr-un forum serios si ar fi luat masuri concrete.

Seful statului a dat asigurari, intr-un registru ironic, ca Administratia Prezidentiala nu isi va face, si ea, o comisie.

"Fata de acel comitet, sunt sceptic. Dar noi am avut deja un comitet, doar ca el a fost sub coordonarea BNR-ului. Acum vom avea un comitet sub coordonarea Guvernului. Pot sa va spun ca eu nu o sa fac un comitet sub coordonarea Administratiei Prezidentiale", a spus presedintele, vineri, la Bruxelles.

"In esenta, daca toate aceste comitii si comitete se aduna intr-un forum serios si se incepe o discutie aplicata, cu niste masuri concrete, fiindca aici e vorba de lucruri concrete, nu de povesti, atunci sigur, se poate anvizaja 2024", a comentat Iohannis.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca se va infiinta prin hotarare de guvern Comisia Nationala pentru Aprobarea Planului de Fundamentare si Aderare la Moneda Euro pana in 2024.

"Vor fi invitati sa faca parte reprezentanti din Academia Romana, Presedintie, Guvern, parti interesate din societatea civila, alte institutii, structurile asociative ale autoritatilor locale, in asa fel incat pana la 15 noiembrie, cel mai tarziu, calendarul de implementare si planul de actiune si de masuri sa fie aprobat, astfel incat incepand cu 1 ianuarie 2019 sa se implementeze aceste masuri", a declarat Dragnea.

Apoi, miercuri, Guvernul a anuntat infiintarea Comisiei pentru aderarea Romaniei la zona euro, din conducerea careia vor face parte premierul si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Ideea a fost insa lansata la congresul PSD din 10 martie, cand a fost votata Conventia nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024, iar Dragnea a spus ca este un pas obligatoriu pentru ca Romania sa poata sta la "masa bogatilor".

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Doresc disparitia PSD
rank 5
Trece guvernul la fapte,intre visuri sa se culce fie-i ingeri.....
Caliman Eugen
rank 4