Iohannis, despre Kovesi: Nu am vorbit inca. Arat eu ca un om care se teme de ceva?

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 10:46
7561 citiri
Iohannis, despre Kovesi: Nu am vorbit inca. Arat eu ca un om care se teme de ceva?

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca mesajele antijustitie sunt "cea mai proasta cale" de a castiga puncte electorale in aceasta campanie, seful statului incadrand in acest context denuntul facut de Sebastian Ghita la Parchetul General legat de Laura Codruta Kovesi.

In plus, seful statului a afirmat ca nu se teme de nimic, intrebat fiind de jurnalisti daca este adevarat ca ar fi santajat de forte obscure in cazul casei din Sibiu, pentru care continua sa se lupte in instanta.

Declaratiile au fost facute la finalui Reuniunii Biroului Grupului Partidului Popular European, organizata la Bucuresti, la care presedintele a tinut o alocutiune.

Presedintele a fost intrebat despre scandalul public declansat de Sebastian Ghita cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, in care deputatul a fost chemat joi la Parchet pentru a da declaratii si a depune probe, iar seful statului a precizat ca nu a discutat pana acum cu sefa DNA.

"Nu am vorbit inca (...) Daca va dori sa vina sa imi prezinte punctul domniei sale de vedere, sunt deschis. Nu am stilul sa chem oamenii la raport, e din alta perioada. Eu lucrez institutional cu institutiile statului. Cand se anunta la mine avem o discutie", a declarat Klaus Iohannis.

In context, presedintele a fost intrebat si despre mesajele antijustitie transmise in ultima perioada de mai multi lideri politici, iar seful statului a spus ca i se pare "interesanta aceasta conjunctura" electorala in care ele au aparut.

Presedintele si-a exprimat speranta ca alegatorii vor intelege ca "mesajele antijustitie sunt cea mai proasta cale" de a obtine castiguri electorale.

"Sunt convins ca Romania e tara care va reusi sa scape de coruptie si va avea o justitie intarita (...) In preajma campaniei sunt politicieni care mizeaza, din pacate, pe un discurs antijustitie. Institutiile sunt suficient de puternice, sper sa fie si alegatorul convins ca nu acest mesaj duce Romania mai departe", a mai declarat, printre altele, presedintele Iohannis.

In context, intrebat de un jurnalist daca ar putea fi santajat cu procesul deschis in cazul casei din Sibiu detinuta impreuna cu sotia sa, presiuni despre care s-a speculat in presa, Klaus Iohannis a raspuns razand: "Arat eu ca un om care se teme de ceva sau se teme de o presiune?".

"Sunt fantezii electorale ale unora, unii nu au reusit sa scape de scenarita din anii '90. Nu sunt captiv in nicio structura, nu ma tem de nicio evolutie", a mai declarat presedintele, referindu-se la evolutia procesului.

Citeste si:
Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”
Ministrul Marius Budăi, despre scăderea în sondaje a PSD: ”Probabil că sunt costurile intrării la guvernare”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat vineri, 28 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că probabil intrarea la guvernare a făcut ca PSD să scadă în ultimele...
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...