Iohannis, despre Kovesi: Nu am vorbit inca. Arat eu ca un om care se teme de ceva?

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 10:46
7737 citiri
Iohannis, despre Kovesi: Nu am vorbit inca. Arat eu ca un om care se teme de ceva?
Foto: captura video Digi24

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca mesajele antijustitie sunt "cea mai proasta cale" de a castiga puncte electorale in aceasta campanie, seful statului incadrand in acest context denuntul facut de Sebastian Ghita la Parchetul General legat de Laura Codruta Kovesi.

In plus, seful statului a afirmat ca nu se teme de nimic, intrebat fiind de jurnalisti daca este adevarat ca ar fi santajat de forte obscure in cazul casei din Sibiu, pentru care continua sa se lupte in instanta.

Declaratiile au fost facute la finalui Reuniunii Biroului Grupului Partidului Popular European, organizata la Bucuresti, la care presedintele a tinut o alocutiune.

Presedintele a fost intrebat despre scandalul public declansat de Sebastian Ghita cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, in care deputatul a fost chemat joi la Parchet pentru a da declaratii si a depune probe, iar seful statului a precizat ca nu a discutat pana acum cu sefa DNA.

"Nu am vorbit inca (...) Daca va dori sa vina sa imi prezinte punctul domniei sale de vedere, sunt deschis. Nu am stilul sa chem oamenii la raport, e din alta perioada. Eu lucrez institutional cu institutiile statului. Cand se anunta la mine avem o discutie", a declarat Klaus Iohannis.

In context, presedintele a fost intrebat si despre mesajele antijustitie transmise in ultima perioada de mai multi lideri politici, iar seful statului a spus ca i se pare "interesanta aceasta conjunctura" electorala in care ele au aparut.

Presedintele si-a exprimat speranta ca alegatorii vor intelege ca "mesajele antijustitie sunt cea mai proasta cale" de a obtine castiguri electorale.

"Sunt convins ca Romania e tara care va reusi sa scape de coruptie si va avea o justitie intarita (...) In preajma campaniei sunt politicieni care mizeaza, din pacate, pe un discurs antijustitie. Institutiile sunt suficient de puternice, sper sa fie si alegatorul convins ca nu acest mesaj duce Romania mai departe", a mai declarat, printre altele, presedintele Iohannis.

In context, intrebat de un jurnalist daca ar putea fi santajat cu procesul deschis in cazul casei din Sibiu detinuta impreuna cu sotia sa, presiuni despre care s-a speculat in presa, Klaus Iohannis a raspuns razand: "Arat eu ca un om care se teme de ceva sau se teme de o presiune?".

"Sunt fantezii electorale ale unora, unii nu au reusit sa scape de scenarita din anii '90. Nu sunt captiv in nicio structura, nu ma tem de nicio evolutie", a mai declarat presedintele, referindu-se la evolutia procesului.

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...