Iohannis, despre lipsa de reactie dupa rapirea romanului in Burkina Faso: Nu trebuie sa ies eu la microfon

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 22:03
5158 citiri
Iohannis, despre lipsa de reactie dupa rapirea romanului in Burkina Faso: Nu trebuie sa ies eu la microfon
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, luni seara, de ce nu a declarat nimic dupa ce un roman a fost rapit in Burkina Faso, apreciind ca nu trebuie sa comenteze "personal orice eveniment".

In sesiunea de intrebari de dupa declaratia de presa sustinuta luni seara, la Palatul Cotroceni, sefului statului i s-a reamintit ca fostul presedinte Traian Basescu i-a reprosat lipsa de reactie in criza romanului rapit in tara africana.

"Am mai spus-o, si atunci a fost pe larg comentata chestiunea, am spus ca presedintele trebuie sa aiba curajul sa nu se exprime chiar in fiecare chestiune.

Daca doriti sa luam cazul nefericit al romanului rapit, pot sa va spun ca am fost in fiecare zi in contact fie cu ministrul de Externe, fie cu celula de criza, celula de criza care a fost stabilita imediat in conformitate cu legislatia.

Nu trebuie sa ies eu la microfon si sa spun ce sa faca oamenii, ei stiu foarte bine ce e de facut. Sunt proceduri destul de complicate, dar foarte bine clarificate. Nu cred ca trebuie sa comentez eu personal orice eveniment", a declarat Klaus Iohannis.

Cele mai noi detalii despre romanul rapit in Burkina Faso

Romanul rapit la granita cu Mali, victima unui grup de teroristi. MAE a activat celula de criza - UPDATE

Cinci barbati inarmati si purtand turbane au rapit, pe 4 aprilie, un "ofiter de securitate roman" care lucra la mina de mangan de la Tambao, o mica localitate din nordul Burkina Faso, situata la aproximativ zece kilometri de Niger si Mali. Este vorba despre Ghergut Iulian, in varsta de 39 de ani.

Roman rapit in Burkina Faso - reactia lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a reactionat, in aceeasi seara, pe contul sau de Facebook, ca i-a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, sa monitorizeze situatia romanului rapit in Burkina Faso si sa transmita informatiile atat lui cat si presedintelui Klaus Iohannis.

"In legatura cu evenimentele din Burkina Faso, MAE a activat deja o celula de criza. Am cerut ministrului Bogdan Aurescu sa monitorizeze situatia si sa transmita informatiile disponibile catre mine si catre presedintele Klaus Iohannis", a transmis prim-ministrul.

Basescu, atac la Iohannis si Ponta in cazul romanului rapit in Burkina Faso

La cateva zile distanta, Traian Basescu i-a criticat pe presedintele Klaus Iohannis si pe premierul Victor Ponta pentru modul in care gestioneaza cazul romanului rapit in Burkina Faso.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iohannis roman rapit Burkina Faso, #Iohannis reactie roman Burkina Faso , #presedinte