Iohannis, despre numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cand va lua o decizie (Video)

Sambata, 16 Mai 2015, ora 12:25
3435 citiri
Iohannis, despre numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cand va lua o decizie (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis, aflat intr-o vizita de trei zile in Italia, a declarat, sambata dimineata, ca saptamana viitoare va lua o decizie cu privire la numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu la sefia DIICOT.

Totodata, seful statului a spus ca s-a intalnit cu Horodniceanu si a avut o discutie cu acesta.

"Am avut o discutie, evident (cu Daniel Horodniceanu - n.red). Eu vreau sa cunosc oamenii pe care ii numesc. Da, m-am intalnit cu el. Saptamana viitoare o sa iau o decizie", a declarat Klaus Iohannis, in fata Bazilicii Santa Maria din Trastevere, Roma, transmite corespondentul Ziare.com.

Iohannis amana numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cere stenogramele sedintei in care a fost audiat

Luni, seful statului a cerut Consiliului Superior al Magistraturii stenograma sedintei in care a fost intervievat Daniel-Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justitiei la sefia DIICOT.

Totodata, Iohannis a cerut si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In urma cu o saptamana, Daniel Constantin Horodniceanu a primit avizul pozitiv al sectiei de procurori a CSM pentru sefia DIICOT, afirmand ca spera ca presedintele Klaus Iohannis il va numi in functie.

Cazanciuc: Horodniceanu e cea mai buna propunere pentru DIICOT, imi asum responsabilitatea

Horodniceanu a primit 5 voturi pentru si 2 impotriva.

La iesirea de la sedinta CSM, dupa obtinerea avizului pozitiv, Daniel Horodniceanu a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari despre o posibila intalnire cu primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si vicepremierul Liviu Dragnea, care ar fi avut loc in data de 24 ianuarie la Hotel Bucium si la care a facut aluzie si procurorul Oana Haineala in timpul interviului.

Daniel Horodniceanu a sustinut ca nu il cunoaste pe primarul Gheorghe Nichita, iar ultima oara cand l-a intalnit a fost "acum trei ani pe stadion, alergam amandoi, undeva cu alte zeci de oameni".

El a sustinut cu tarie ca intrebarea adresata de Oana Haineala nu s-a referit la el.

"Cu siguranta nu, nu ar avea niciun temei si nicio baza", a sustinut el.

Intrebat insistent de jurnalisti in legatura cu data de 24 ianuarie 2015, Horodniceanu a raspuns inca o data: "Nu m-am intalnit niciodata cu primarul Iasiului. Nu il cunosc, e un pacat al meu. Nu am avut nicio intalnire cu primarul Nichita, niciodata".

#Klaus Iohannis Daniel Horodniceanu, #Klaus Iohannis DIICOT , #presedinte