Iohannis, despre presedintia UE: Am fi putut avea o clasa politica mult mai buna, fara infractori, ca penali nu am voie sa spun

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 15:13
4662 citiri
Iohannis, despre presedintia UE: Am fi putut avea o clasa politica mult mai buna, fara infractori, ca penali nu am voie sa spun
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, referitor la presedintia Consiliului UE, care urmeaza sa fie preluata de tara noastra la 1 ianuarie, ca am fi putut fi mai bine pregatiti, dar putem avea totusi o presedintie "rezonabila".

Intrebat daca Romania este pregatita pentru a prelua presedintia Consiliului UE, in contextul in care au avut loc excluderi in principalul partid de guvernamant si, mai mult, se ia in discutie remanierea Cabinetului Dancila, Iohannis a spus ca, intr-adevar, "puteam fi mult mai bine pregatiti".

"Acum, cu certitudine, am fi putut sa fim mult, mult, mult mai bine pregatiti, cum am fi putut sa avem o clasa politica mult, mult mai buna, fara infractori - ca penali nu mai am voie sa spun. Si am fi fost in pozitia de a folosi ceea ce se numeste o fereastra de oportunitate pentru dezvoltarea Romaniei, pentru calea noastra europeana, pe care ne-o dorim, mi-o doresc.

Nu a fost sa fie. Astia au fost alesi, astia conduc Guvernul si Parlamentul. Asa este in democratie. Cine este ales, acela conduce. Dar, in toata aceasta involburare, care in ansamblu arata o politica de foarte proasta calitate, pot sa spun ca avem undeva si un punct care mie imi da o oarecare speranta.

In domeniul politicilor europene si in domeniul pregatirii pentru Presedintia Consiliului Uniunii Europene, cel putin pana acum, s-a colaborat intre Presedintie si Guvern, s-a colaborat cu cei de la Bruxelles si cred ca vom reusi, chiar si in aceste conditii foarte dificile, sa aratam ca putem sa construim o Presedintie rezonabila", a apreciat Iohannis, marti, la Palatul Cotroceni.

Jurnalistii au evocat si criticile aduse de comisarul european Corina Cretu Guvernului privind absorbtia fondurilor europene. Iohannis a precizat ca si el a adus aceste critici.

"Aceste critici le-am facut si eu incepand din 2007. Nu atragem fonduri europene suficiente, nu ne pregatim suficient de bine, nu dam atentie deosebita dezvoltarii infrastructurii. Asta nu este o problema noua, insa actuala Putere a ajuns la contraperformante uimitoare in zona fondurilor europene", a fost raspunsul sefului statului.

Intrebat cum vede posibilitatea ca functia de premier sa fie ocupata de Corina Cretu, Iohannis a spus: "Nu am auzit despre asa ceva, nu as comenta acum".

Vezi si:

Comisarul european Corina Cretu a criticat Guvernul in repetate randuri pentru ca a neglijat domeniul infrastructurii, desi putea accesa bani europeni in acest sens.

Iata mai multe detalii:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis critici Corina Cretu, #Iohannis presedintie consiliu UE , #presedinte