Iohannis, despre tanarul suspectat de propaganda jihadista: O problema care nu va putea fi evitata

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 14:13
3887 citiri
Iohannis, despre tanarul suspectat de propaganda jihadista: O problema care nu va putea fi evitata
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, intrebat care este parerea sa in legatura cu adolescentul in varsta de 17 ani, din Craiova, saltat de procurorii DIICOT fiind suspectat de propaganda jihadista, ca singura solutie in astfel de situatii este educatia.

"Este o problema care din pacate nu va putea fi evitata nici la noi, dar si aici educatia este solutia. Acolo unde oamenii sunt educati extremismul apare rar", a declarat seful statului.

Primul roman ridicat de procurori pentru propaganda jihadista

Pustiul din Craiova suspectat de propaganda jihadista povesteste cum a ales viata cu Allah

Un adolescent de 17 ani, Luigi Constantin Boicea, zis Omar, a fost ridicat, marti dimineata, de procurorii DIICOT si dus la audieri, fiind suspectat ca ar fi aderat ideologic la organizatia terorista Statul Islamic si ar fi facut propaganda jihadista.

Tanarul a fost ridicat de la locuinta parintilor, din cartierul craiovean Brestei, dupa ce s-au facut mai multe perchezitii, relateaza B1 TV. Este primul caz in care un roman este acuzat de propaganda jihadista, conform Digi 24.

Suspectul ar fi accesat mai multe site-uri din mediul online si s-a radicalizat, adoptand doctrina Daesh.

Conform informatiilor detinute de anchetatori, tanarul promova in mod sistematic pe Internet mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitari ale unor persoane capturate de membri ai gruparii ISIS, dar si materiale video cu mesaje de amenintare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor, au precizat surse citate de Mediafax.

Cine e liceanul din Craiova acuzat de propaganda jihadista

Tanarul va fi adus la audieri si va da o declaratie, urmand ca procurorii sa ia apoi masurile care se impun, in baza probelor ridicate la perchezitii.

Cum a ales viata cu Alah

"In numele lui Allah cel Milostiv. Pace, mila si binecuvantarea lui Allah", este mesajul in limba araba cu care tanarul de 17 ani suspectat de propaganda jihadista si care si-a luat numele de Omar al-Faruq, dupa convertirea la islamism, isi incepe prezentarea pe blogul Gazda Islamica, potrivit Mediafax.

"Numele meu este Omar al-Faruq dupa ce a fost (...) si am 16 ani si jumatate. M-am nascut si am crescut crestin ortodox si am devenit muslman dupa ce am gasit adevarul", scria tanarul, in ianuarie 2014, pe blogul Gazda Islamica, unde a postat si o fotografie cu el.

El povesteste, in limba araba, cum a devenit musulman.

"Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (...) care stapanea bine limba romana. (...) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc in Siria si pentru ca am trait intr-o tara europeana nu am auzit despre aceste evenimente vreodata si, cand am aflat ce s-a intamplat cu el, m-am dus sa fac unele cercetari pe aceasta tema", spune tanarul.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#tanar acuzat propaganda jihadista, #Klaus Iohannis propaganda jihadista, #roman propaganda jihadista , #presedinte