Iohannis, detalii despre relatia cu Ponta: Nu accept aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie

Luni, 18 Mai 2015, ora 18:16
3377 citiri
Iohannis, detalii despre relatia cu Ponta: Nu accept aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohnnis a facut precizari cu privire la Codul Silvic, luni dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cotroceni, mentionand ca nu accepta ca "pareri politice diferite sa duca la aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie", cu trimitere la declaratiile prim-ministrului Victor Ponta.

Intrebat cum este relatia cu premierul si daca aceasta a suferit modificari in ultimele cinci luni, de cand este presedinte, Klaus Iohannis a precizat: "Este una institutionala. Daca a suferit schimbari, este tot o relatie institutionala. Le-am spus romanilor ca vreau sa fiu un presedinte mediator, dar ferm cand se impune. Daca am constatat o declaratie nelalocul ei, mi s-a parut corect sa o pun la punct".

Iohannis ataca la CCR Legea incompatibilitatii primarilor. Ce spune de contrele cu Ponta

"Codul Silvic a aratat ca sunt si probleme in care avem pareri foarte diferite. Nu pot sa accept ca pareri politice diferite sa duca la aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie, lucru care nu s-a intamplat si nu o sa se intample", a mai spus seful statului.

Totodata, intrebat cu cine s-a consultat cand a retrimis in Parlament Codul Silvic, presedintele a precizat: "Cu departamentul de resort. Mi-a propus retrimiterea, pentru ca impreuna cu actul venit la promulgare, a venit si o sesizare a Consiliului Concurentei, din initiativa sa".

Ponta asteapta Codul Silvic in Parlament si nu face plangeri penale

Klaus Iohannis a subliniat ca se va discuta despre Codul Silvic in urmatoarea sedinta a CSAT.

"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivelul de intentie, ci sunt hotarat sa se discute aceasta chestiune in CSAT. Am avut saptamana trecuta o discutie cu premierul cu privire la ordinea de zi a viitorului CSAT. Am definitivat ordinea de zi a viitorului CSAT si contine o definitivare a situatiei in domeniu", a spus seful statului.

In acest sens, acesta a precizat ca este de parere ca "taierile ilegale reprezinta un atentat la siguranta nationala".

Iohannis: Protestul fata de defrisari, deturnat de PSD

De asemenea, presedintele a mentionat ca nu doreste sa sesizeze Curtea Constitutionala daca Parlamentul nu va tine cont de cererea de reexaminare a Codului Silvic: "Daca as fi dorit, as fi putut sa fac acest lucru din capul locului. Este important sa vedem un pic unde sunt problemele". In schimb, a facut precizari despre reglementarea defrisarii suprafetelor impadurite mai mici de 10 ha.

"Nu s-a discutat decat foarte putin despre un alt lucru sesizat, care deschide posibilitatea defrisarilor absolut necontrolate, pe suprafete mai mici de 10 hectare. Adunand toate suprafetele care sunt sub 10 hectare, peste un milion de hectare pot fi defrisate fara niciun fel de analiza prealabila. Aici este nevoie de o discutie aprofundata", a declarat seful statului.

Klaus Iohannis a reiterat ca sprijina "orice actiune legala care duce la oprirea defrisarilor ilegale", cu referire la interzicerea exportului lemnului neprelucrat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Klaus Iohannis Cod Silvic, #Iohannis Ponta aluzii trafic influenta, #Iohannis Cod Silvic CSAT, #Iohannis export lemn neprelucrat , #presedinte