Iohannis, detalii despre relatia cu Ponta: Nu accept aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie

Luni, 18 Mai 2015, ora 18:16
3207 citiri
Iohannis, detalii despre relatia cu Ponta: Nu accept aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie

Presedintele Klaus Iohnnis a facut precizari cu privire la Codul Silvic, luni dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cotroceni, mentionand ca nu accepta ca "pareri politice diferite sa duca la aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie", cu trimitere la declaratiile prim-ministrului Victor Ponta.

Intrebat cum este relatia cu premierul si daca aceasta a suferit modificari in ultimele cinci luni, de cand este presedinte, Klaus Iohannis a precizat: "Este una institutionala. Daca a suferit schimbari, este tot o relatie institutionala. Le-am spus romanilor ca vreau sa fiu un presedinte mediator, dar ferm cand se impune. Daca am constatat o declaratie nelalocul ei, mi s-a parut corect sa o pun la punct".

Iohannis ataca la CCR Legea incompatibilitatii primarilor. Ce spune de contrele cu Ponta

"Codul Silvic a aratat ca sunt si probleme in care avem pareri foarte diferite. Nu pot sa accept ca pareri politice diferite sa duca la aluzii ca se face trafic de influenta la presedintie, lucru care nu s-a intamplat si nu o sa se intample", a mai spus seful statului.

Totodata, intrebat cu cine s-a consultat cand a retrimis in Parlament Codul Silvic, presedintele a precizat: "Cu departamentul de resort. Mi-a propus retrimiterea, pentru ca impreuna cu actul venit la promulgare, a venit si o sesizare a Consiliului Concurentei, din initiativa sa".

Ponta asteapta Codul Silvic in Parlament si nu face plangeri penale

Klaus Iohannis a subliniat ca se va discuta despre Codul Silvic in urmatoarea sedinta a CSAT.

"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivelul de intentie, ci sunt hotarat sa se discute aceasta chestiune in CSAT. Am avut saptamana trecuta o discutie cu premierul cu privire la ordinea de zi a viitorului CSAT. Am definitivat ordinea de zi a viitorului CSAT si contine o definitivare a situatiei in domeniu", a spus seful statului.

In acest sens, acesta a precizat ca este de parere ca "taierile ilegale reprezinta un atentat la siguranta nationala".

Iohannis: Protestul fata de defrisari, deturnat de PSD

De asemenea, presedintele a mentionat ca nu doreste sa sesizeze Curtea Constitutionala daca Parlamentul nu va tine cont de cererea de reexaminare a Codului Silvic: "Daca as fi dorit, as fi putut sa fac acest lucru din capul locului. Este important sa vedem un pic unde sunt problemele". In schimb, a facut precizari despre reglementarea defrisarii suprafetelor impadurite mai mici de 10 ha.

"Nu s-a discutat decat foarte putin despre un alt lucru sesizat, care deschide posibilitatea defrisarilor absolut necontrolate, pe suprafete mai mici de 10 hectare. Adunand toate suprafetele care sunt sub 10 hectare, peste un milion de hectare pot fi defrisate fara niciun fel de analiza prealabila. Aici este nevoie de o discutie aprofundata", a declarat seful statului.

Klaus Iohannis a reiterat ca sprijina "orice actiune legala care duce la oprirea defrisarilor ilegale", cu referire la interzicerea exportului lemnului neprelucrat.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...