Articol citit de 6245 ori
In plen,400 din 540 de capete...
Doar la votul pentru căpătuială,vin buluc!Nu e de aici de colo să afli ce buget va fi necesar pe 2017.E vorba de 6 mandate ori 1600 ori nr.de parla..vragii,care au avut unul- două,...,mandate.Biata țară!Bieți agricultori,ciobani;bieți truditori in meserii nelicențiate cu studii superioare;bieți medici,profesori,economiști...Toți cei care nu creionul in mană să-și facă salariu,pensia...
1) In locul lui Johannis, dupa publicarea, ieri, a motivarii privi
toare la decizia civila irevocabila a Curtii de Apel Brasov de respingere a recursului formulat de Klaus si Carmen Iohannis, n-as fi indraznit sa ma prezint in fata Parlamentului Romaniei decat pentru a-mi prezenta demisia.
Iata ce scrie in motivare:
"In legatura cu criticile formulate de recurenti fata de solutionarea pe fond a cererii de constatare a nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub. nr. 924/01.06.1999, instanta constata ca nu sunt fondate.
Se sustine de catre recurenti ca actul subsecvent certificatului de mostenitor constatat nul prin decizia civila nr. 33/2005 a Tribunalului Brasov ramasa irevocabila prin respingerea recursului, prin decizia civila nr. 310/30.06.2005 a Curtii de Apel Brasov, respectiv contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999, incheiat in aceeasi zi si de acelasi birou notarial ca si certificatul de mostenitor nr. 90/01.06.1999, trebuie validat, deoarece este vorba de o vanzare incheiata de terti cu buna-credinta, aparati de principiul validitatii aparentei de drept. Se arata ca nu s-a dovedit reaua-credinta a cumparatorilor cotei de ½ din imobil, prin urmare se prezuma buna lor credinta la momentul contractarii ce rezulta din imprejurari obiective de necontestat.
Instanta de apel a retinut corect ca certificatul de mostenitor nr. 90/1999 a fost constatat nul pentru cauza ilicita si frauda la lege, motivul nulitatii absolute fiind redat expres in considerentele deciziei civile nr. 33/2005 a Tribunalului Brasov, retinuta cu putere de lucru judecat si in prezenta cauza. Astfel, din considerentele acestei decizii devenite irevocabila prin respingerea recursului rezulta ca instanta a constatat nulitatea certificatului de mostenitor nr. 90/1999 prin care Bastea Ioan, Lazurca Georgeta si Johannis Carmen dobandeau drepturi succesorale asupra celor doua imobile apartinand defunctilor Ghenea Maria si Ghenea Eliseu, pentru faptul ca 'certificatul de mostenitor s-a emis cu incalcarea competentei teritoriale absolute si nu s-a bazat pe o relatie de rudenie intre ultimii doi defuncti, Ghenea Eliseu (Ghenea Ilisiu) si Bastea Nicolae, fiind incalcate norme legale imperative care reglementeaza devolutiunea succesorala.
Criticile invocate cu privire la fondul cauzei, ce tin de aplicarea si interpretarea principiului ocrotirii bunei-credinte a subdobanditorului, a validitatii aparentei de drept, nu se justifica fata de considerentele deciziei atacate si de probatoriul administrat"
Bafta!
"2015 a fost anul introducerii votului prin corespondenta, al instalarii unui guvern de tehnocrati. Ceea ce imi doresc eu sa spuna istoricii este ca 2015 este anul in care a inceput schimbarea modului de a face politica."
Iar 2016 sa fie anul in care via alegeri vom scapa de o gramada de sparlamentari!
Iohannis isi face bine treaba
si are șanse foarte mari sa stea pana-n 2024.
Ar fi de dorit sa apară altul mai bun, dar nu prea-l vad apărand. Dar sa speram, nu se știe niciodată, asta e tot timpul de dorit.
Din păcate Președintele n-are prea mare putere conform Constituției. Nu poate face si treaba guvernului, deși acum o face si pe-asta in mod indirect prin acest guvern Ciolos.
2015 a fost si anul in care Iohannis a fost acuzat de tot felul de lucruri ce s-au dovedit ridicole, cum ca ar fi omul lui Băsescu, iar apoi ca ar folosi DNA-ul ca sa aducă PNL-ul la putere. El a tăcut si si-a văzut de treaba lui.
Realizarile Presedintelui Johannis,se puteau vede mult mai
rapid ,,,,daca plagiatorul ramanea in turcia cu rotulu,,,
A doua mare piedica sunt gashca de securisti comunisti,shparlsmentari ca nu se lasa usor alungati de la suptul tari,care"NU ne-o VINDE, o FURAM"
Pai, o mare realizare intr-un an de mandat a fost
...pierderea a inca o casa. Instanta a hotarit ca a fost obtinuta prin frauda. Asadar, cinstitul neamt sa nu mai dea lectii de onestitate. Si, in alta ordine, nu am vazut nimic concret din ce vrea el sa faca pentru Romania. A citit doar ce i-au scris consilerii. S-au plictisit pina si aia de la CE sa-l mai vada pe acolo. Astfel ne explicam si de ce a cerut atitia bani pentru a-si renova locuinta. Sa stea mai mult acasa si sa-i platim intretinerea si salariul de citeva sute de milioane. Nesimtit acest salariu, nu-i asa?
Domnule profesor de fizica
mai cuantificati si efectele fenomenelor ca daca tot o zdanganim in ''recastigarea normalitatii'' si in activitati de agent constatator nu mai ''schimbam profund politicul''.
Implicare,executie,rezultat concret !
Puterile constitutionale ii sunt limitate
Nu poate face si treaba guvernului. Dar daca tragem linie si comparam situația de-acum cu cea de-acum un an, a realizat totuși destule, in limitele constituționale pe care le are.
Faptul ca accelerat lupta anti corupție si purificarea clasei politice e un succes important.
N-avem sa ne gandim decat la ce s-ar fi intamplat daca Ponta ar fi fost președinte in locul lui. Nu știu cine ar fi făcut mai mult ca președinte. Face oricum mai multe si in primul rand mai bine decat cei dinaintea lui. Dar nimeni nu-i perfect, ar fi foarte bine dac-ar apărea altul mai bun, dar deocamdată nu se intrevede la orizont altul.
constitutional are dreptul sa participe si sa
participe la sedintele Guvernului si sa discute de problemele de asistenta sociala,de zona de investitii in infrastructura si de ... multe altele .Ba e un pic si sef la CSAT si ar putea fixa si acolo niste vulnerabilitati ce trebuie eliminate (sarcina-termen-sanctiune).
Nu-i cere nimeni perfectiunea si nici nu extremizam (l-am votat si il sustin) dar nici nu il gadilam ''ca-i al nostru''.
A avut o sustinere extraordinara si a fructificat mediocru.E la primul mandat si ii scade increderea cam repejor si nu-i decat vina lui (sau a lui don' pres mihalache?).
Nu trebuie sa ne multumim cerand sa faca ceva mai mult decat predecesorii sau sa strice mai putin ci sa faca exact postului detinut si intretinut de noi.Lucreaza cam mult la imagine si mai putin la mesajul public de informare care-i cam obligatoriu sa fie real si periodic.
Parlamentul practic nu mai exista.
Tot mediul politic este o gasca mare de infractori,de papusi dezarticulate aflate la cheremul Gestapoului Sri-Dna.In acelasi loc este situat si Kiolannis Voda.Acum imi pare sincer rau ca a decedat Vadim ca ar fi fost singurul care l-ar fi provocat la demisie pe Kiolannis Voda de la tribuna parlamentului pe motivul dovedit cu furtul casei din Sibiu.
Este incredibil sa existe o tara in UE in care bugetul gestapovistilor de la sri sa fie dublu fata de bugetul invatamantului si lumea sa fie multumita dar sa iasa pe strazi cand tinerii frumosi si destepti,faisbucisti,si-au dat foc la propria rockerie.Pana si in MAN s-a gasit unul care sa ceara demisia lui Ceausescu si din 600 de sparlamentari absolut nimeni nu a avut curajul sa-i ceara demisia,macar ca o simpla formalitate,nealesului natiei.Eu nu cred nici dus la ghilotina ca Kiolannis a castigat alegerile iar noncombatul psd de acum este rezultatul santajului practicat de Sri.Si baselu sa o lase mai moale cu gargara ca nici sparlamentarii sai nu au facut nimic si au subscris ca un sofer de la sri sa castige,fara sa faca absolut nimic,cat 10 profesori universitari.In momentul de fata suntem rusinea galaxiei nu a mapamondului.
Asta e opinia mea si nu voi mai vota cat voi trai un roman chiar daca candideaza in Canada in circumscriptia din care fac parte.