Iohannis discuta azi la Bruxelles, cu Juncker si Tusk, modificarile aduse Legilor Justitiei

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 06:47
4510 citiri
Iohannis discuta azi la Bruxelles, cu Juncker si Tusk, modificarile aduse Legilor Justitiei
Foto: Arhiva site/Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis se intalneste miercuri cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, una dintre teme fiind modificarile aduse Legilor Justitiei, anunta Administratia Prezidentiala.

"Vizita Presedintelui Romaniei la Bruxelles are loc in urma invitatiei care i-a fost adresata, in luna decembrie 2017, de catre Presedintele Comisiei Europene. Dupa intrevederea cu Jean-Claude Juncker, presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu membrii Colegiului Comisiei.

Cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregatirea Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum si teme de actualitate ale agendei europene vizand, in principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene.

Pe agenda se vor afla si negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, aprofundarea Uniunii Economice si Monetare, securitatea externa si interna a Uniunii si aspecte legate de relatiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere si vecinatatea estica", anunta Administratia Prezidentiala..

Sursa citata precizeaza ca va fi discutata situatia din Romania referitoare la modificarile aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar si lupta impotriva coruptiei.

"Presedintele Klaus Iohannis va sublinia, in cadrul intalnirilor, angajamentul ferm al Romaniei de a contribui la consolidarea proiectului european, precum si atasamentul tarii noastre la principiile si valorile pe care se bazeaza Uniunea. De asemenea, va arata ca Presedintia Romaniei a Consiliului UE va avea o abordare echilibrata si obiectiva, in interesul Uniunii si al statelor membre, care sa contribuie la avansarea procesului de integrare europeana", se arata in comunicatul de presa.

Totodata, Iohannis se va intalni si cu presedintele Consiliului European, domnul Donald Tusk.

La finalul vizitei la Bruxelles, Klaus Iohannis va avea o intrevedere cu domnul Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European.

Donald Tusk i-a trimis deja si un mesaj clar noului premier Viorica Dancila referitor la obligativitatea respectarii statului de drept si a continuarii luptei anti-coruptie pentru ca romanii sa se bucure in continuare de beneficiile din cadrul UE.

Citeste aici scrioarea trimisa de Tusk Guvernului Dancila

In ce-l priveste pe Juncker acesta a trimis la inceputul lunii, impreuna cu prim-vicepresedintele CE Frans Timmermans o scrisoare in care arata ca urmaresc "cu ingrijorare" evolutiile recente din tara noastra.

Citeste mai multe despre:

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Klaus Iohannis legile justitiei Bruxelles 2018 , #presedinte