Iohannis e nemultumit de modul cum a fost scos din schema de Guvern la numirea conducerii ANCOM

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 13:21
7559 citiri
Iohannis e nemultumit de modul cum a fost scos din schema de Guvern la numirea conducerii ANCOM
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Dupa ce Guvernul l-a scos, joi, din schema la numirea conducerii Autoritatii Nationale in Telecomunicatii, reactia presedintelui Klaus Iohannis nu s-a lasat mult asteptata si s-a facut auzita prin vocea purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

"Recurgerea la ordonanta de urgenta, care a fost inscrisa pe ordinea de zi suplimentara, se constituie intr-un alt semnal ingrijotator in legatura cu modul netransparent in care actioneaza Guvernul.

Mai mult decat atat, aceasta ordonanta pur si simplu a rasarit pe ordinea de zi a Guvernului, ordinea de zi suplimentara, care este o metoda netransparenta folosita din nou de acest Guvern. Guvernul trebuie sa inteleaga ca transparenta, predictibilitatea, modul in care se adopta aceste acte normative sunt esentiale pentru abordarea pe care o au fata de actul responsabil de guvernare si fata de cetatenii acestei tari. Respectarea Constitutiei este obligatorie pentru toate institutiile statului, iar acest fapt este unul ingrijorator", a spus Madalina Dobrovolschi.

Potrivit acesteia, Guvernul putea sa inainteze presedintelui Iohannis alte propuneri pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinti ai ANCOM, institutie care nu are conducere de cateva luni.

Amintim ca Guvernul Grindeanu a adoptat, in sedinta de joi, o ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a Autoritatii Nationale in Telecomunicatii, in sensul ca presedintele si cei doi vicepresedinti sa fie propusi de Executiv si aprobati de Parlament.

Inainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Intrebata de ce a fost nevoie de aceasta OUG, Alina Petrescu, purtator de cuvant la Palatul Victoria, a replicat ieri: "In acest moment ANCOM nu are conducere. Mandatul precedentului presedinte a expirat, nu exista drept de semnatura. Trebuia numita o noua conducere. Este absolut firesc ca Parlamentul sa fie cel care decide final asupra conducerii acestei institutii".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Iohannis conducere ANCOM Guvern , #presedinte