Iohannis explica de ce a retrimis la Parlament legea Avram Iancu

Joi, 19 Martie 2015, ora 10:13
6347 citiri
Iohannis explica de ce a retrimis la Parlament legea Avram Iancu
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un comunicat de presa in care subliniaza faptul ca sustine cinstirea memoriei lui Avram Iancu, insa daca Parlamentul doreste sa adopte o lege in acest sens trebuie sa respecte anumite cerinte si tehnica legislativa.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, sustine initiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu prin conferirea titlului de erou national si considera ideea ca fiind foarte buna. Pentru ca legea sa poata fi insa promulgata este nevoie ca textul ei sa respecte anumite cerinte si criterii de natura procedurala si de tehnica legislativa.

Domnul presedinte Klaus Iohannis are convingerea ca, in urma trimiterii legii spre reexaminare Parlamentului, vor fi efectuate modificarile necesare pentru indeplinirea criteriilor de promulgare", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Miercuri, presedintele Iohannis a decis sa retrimita la Parlament pentru reexaminare legea initiata de Crin Antonescu si Theodor Atanasiu prin care Avram Iancu era declarat oficial erou martir.

In cererea de reexaminare erau precizate toate motivele pentru care presedintele refuza sa promulge legea si cere Parlamentului sa o puna in acord cu prevederile Constitutiei.

Iohannis retrimite la Parlament legea prin care Avram Iancu devine erou martir

Crin Antonescu, unul dintre initiatorii legii, a declarat ca isi va spune punctul de vedere cand legea va ajunge din nou in Senat.

Crin Antonescu reactioneaza dupa ce Iohannis a refuzat sa-i promulge legea

Legea pentru conferirea titlului de "Erou al Natiunii Romane" lui Avram Iancu, pentru viata inchinata si jertfita spre propasirea neamului romanesc, a fost adoptata de Senat, camera decizionala, in urma cu trei saptamani, cu o larga majoritate, iar ulterior a fost trimisa la presedinte, pentru promulgare.

Aberatia zilei: Avram Iancu e erou martir. Asa, si?

Expunerea de motive este laborioasa, dar legea are un singur articol: "Pentru cinstirea in mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou national al romanilor din Transilvania, cu merite exceptionale in afirmarea identitatii si a drepturilor nationale pe teritoriul stramosesc, se confera fostului conducator al revolutiei romane din 1848-1849 din Transilvania titlul onorific de Martir si Erou al Natiunii Romane".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Iohannis lege Avram Iancu, #Iohannis reexaminare lege Avram Iancu , #presedinte