Iohannis explica de ce a suspendat sedinta CSAT

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 15:47
8624 citiri
Iohannis explica de ce a suspendat sedinta CSAT
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, joi, ca decizia de a suspenda, marti, sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a fost luata de "comun acord", nefiind una ostila.

Intrebat la Bruxelles care sunt motivele pentru care a fost suspendata sedinta, seful statului a replicat: "As putea sa vi le spun, dar nu cred ca este cel mai potrivit loc. Pot sa spun ca acea suspendare am facut-o de comun acord. Nu a fost o suspendare ostila, ci am convenit sa reluam discutiile la o data ulterioara".

Amintim ca Iohannis a suspendat, marti, sedinta CSAT, dupa ce discutiile s-au prelungit mai bine de 3 ore.

"Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care a avut loc marti, 11 decembrie a.c., a fost suspendata de catre presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, avand in vedere faptul ca ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apararea tarii si securitatea nationala, fapt care a generat discutii prelungite.

Drept urmare, presedintele Romaniei a decis reluarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Adoptarea bugetului pe 2019 s-a amanat. Guvernul da vina pe lipsa avizelor CSAT

Adoptarea Legii bugetului pe 2019 a fost amanata pentru ca nu exista avizele necesare din partea CSAT, a anuntat miercuri ministrul de Finante, Eugen Teodorovici. Proiectul ar fi trebuit depus joi in Parlament.

Ministrul a tinut sa precizeze ca bugetul este gata si ca Romania se va incadra in deficitul asumat.

Intrebat de ce proiectul bugetului pe 2019 nu este public, in conditiile in care este finalizat, ministrul de Finante a spus ca il va da publicitatii dupa ce primeste avizele CSAT.

"Bugetul nu se prezinta public pana nu vom avea aceasta discutie cu CSAT. Forma sa finala se prezinta public. Nu e public, pentru ca nu s-a discutat in CSAT. Stiti foarte bine ca si la cele doua rectificari, in ziua in care am mers la discutii, am si publicat proiectele", a explicat Teodorovici.

Ce subiecte au fost pe ordinea de zi a CSAT

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT de marti erau incluse subiecte referitoare la:

  • Planul de inzestrare a Armatei Romaniei pentru perioada 2019-2028;
  • Planul de intrebuintare a Fortelor Armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2019;
  • Planul National de Prioritati Informative pentru anul 2019;
  • Programul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2019.

Totodata, era de asteptat sa se discute si despre implicatiile incidentului dintre Rusia si Ucraina din Marea Azov si Marea Neagra.

Participantii la sedinta de marti au fost premierul Viorica Dancila, directorul SRI, Eduard Hellvig si ministrii Niculae Badalau, Eugen Teodorovici si Tudorel Toader. Au mai fost prezenti ministrul Apararii, Gabriel Les, ministrul de Interne, Carmen Dan si ministrul de Externe, Teodor Melescanu. Pe de alta parte, directorul SIE, Gabriel Vlase, nu s-a numarat printre participanti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Klaus Iohannis sedinta CSAT, #Iohannis suspendare CSAT , #presedinte