Iohannis ii da replica lui Toader: Nu are temei pentru sesizarea CCR. Ministrul e personal nemultumit

Miercuri, 18 Aprilie 2018, ora 10:58
14044 citiri
Iohannis ii da replica lui Toader: Nu are temei pentru sesizarea CCR. Ministrul e personal nemultumit
Foto: Digi24 TV

Presedintele Klaus Iohannis i-a oferit o replica, miercuri, ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care a informat anterior ca a vorbit cu premierul Viorica Dancila ca luni sa sesizeze CCR in cazul Kovesi.

"In tot procedeul, legislatia in vigoare a fost respectata 100%. Dupa cum cu totii cunoastem, legea lasa la latitudinea presedintelui daca accepta sau nu aceasta propunere de revocare. Nu exista niciun temei pentru sesizare. Ar fi deosebit de ciudat daca, atunci cand un decident ia o decizie, care nu convine unui partener, sa ne aflam in fata unui conflict constitutional.

Personal putem sa intelegem ca ministrul este personal nemultumit ca nu i s-a admis solicitarea. Nu exista niciun conflict intre presedinte si Guvern si nu exista niciun temei pentru sesizarea CCR. Ce sa judece Curtea? Ca nu am fost de acord intr-o chestiune in care legea imi spune ca pot sa fiu de acord sau pot sa nu fiu de acord. Din punctul meu de vedere, procedura s-a finalizat", a transmis Iohannis.

Pentru ca ministrul Toader a sustinut nu a primit inca motivarea deciziei de la Cotroceni, presedintele a transmis ca scrisoarea a fost trimisa de ieri.

"Poate nu s-a uitat in posta. I-am trimis o scrisoare a doua zi dupa declaratie (marti dimineata - n.red.) ", a punctat seful statului.

UPDATE Ministrul Toader a oferit o reactie rapida la declaratiile presedintelui Iohannis.

"Eu ma comport ca ministru al Justitiei, in numele ministerului pe care il coordonez si facand in acelasi timp parte din Guvernul aliantei de la guvernare. E absolut exclus (sa aiba nemultumiri personale - n.red.), pentru ca nu am actionat si nu actionez in nume personal", a replicat Toader.

Citeste intreaga declaratie a lui Toader

DNA este o institutie cu rezultate remarcabile

Intrebat despre problemele aparute la nivelul DNA, presedintele Romaniei a laudat, din nou, institutia condusa de Laura Codruta Kovesi.

"DNA-ul este o institutie cu rezultate remarcabile si o institutie responsabila. Daca in unele unitati ale DNA apar probleme, exista toate instrumentele legale pentru a face ordine. Atunci cand apar probleme, e foarte important sa se actioneze, repede, ferm", a punctat el.

Amintim ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri dimineata, ca va sesiza luni Curtea Constitutionala, pentru ca Iohannis a decis sa respinga solicitarea de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA.

Iohannis a anuntat, luni seara, ca nu o revoca pe Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA, asa cum ceruse Toader.

Iata si argumentele lui Iohannis

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iohannis Toader CCR Kovesi, #Ioahnnis refuza revocare Kovesi, #Toader sesizare CCR , #presedinte