Iohannis ii incurajeaza pe investitorii germani sa vina in Romania

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 19:54
2959 citiri
Iohannis ii incurajeaza pe investitorii germani sa vina in Romania

Presedintele Klaus Iohannis si prim-ministrul Bavariei, Horst Seehofer, au discutat vineri, la Munchen, despre probleme de colaborare politica, revigorarea Comisiei mixte romano-bavareza, atragerea de investitii, dar si despre criza migratiei.

"Am atins atat probleme de colaborare economica, cat si probleme de colaborare politica, si asa cum a subliniat domnul prim-ministru Seehofer, dorim amandoi sa revigoram Comisia mixta romano-bavareza, comisie guvernamentala pentru a inlesni foarte multe proiecte comune. De asemenea, am discutat si despre modalitati de a ajunge la o activitate economica mai intensa, de a incuraja investitori din Bavaria sa vina in Romania si, sigur, firme romanesti sa colaboreze cu parteneri din Bavaria", a declarat presedintele in timpul conferintei de presa comune cu oficialul bavarez.

Un alt punct pe agenda discutiilor a fost comunitatea romaneasca din Bavaria, care "constituie un pod intre Romania si Bavaria".

Iohannis, la New York: Ce le-a promis investitorilor americani

Cei doi oficiali au discutat si despre criza migratiei care "loveste Bavaria mai mult decat loveste Romania", iar presedintele a reiterat solidaritatea Romaniei si opinia ca granitele externe ale Uniunii trebuie securizate.

De asemenea, Iohannis a transmis condoleante pentru victimele accidentului feroviar din Bavaria, spunand: "Noi, in Romania putem sa intelegem foarte bine durerea care s-a produs datorita acestui accident".

Iohannis, investitorilor francezi: Trebuie acordata atentie oportunitatilor din energie si turism

La randul sau, Horst Seehofer, a spus ca l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru "succesele remarcabile inregistrate" de Romania si remarcate si de Comisia Europeana.

"L-am felicitat pe domnul presedinte in discutia noastra pentru succesele remarcabile inregistrate in Romania, aceste succese au fost laudate si de catre Comisia Europeana. Am convenit sa revitalizam colaborarea foarte buna intre Bavaria si Romania si dorim sa facem acest lucru reincepand actvitatea in cadrul Comisiei guvernamentale mixte. Domnul presedinte m-a invitat in Romania intr-o vizita pe care o voi onora", a spus Seehofer.

Presedintele Klaus Iohannis participa la Conferinta de securitate de la Munchen in perioada 10 - 14 februarie, dar face si o vizita de lucru in landul Bavaria.

Citeste si:
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi oficiali având convorbiri tete-a-tete. În...
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Sursa: MEDIAFAX