Iohannis ii raspunde lui Dancila: Acest guvern incompetent minte. Putea face rectificarea bugetara fara aviz CSAT

Vineri, 24 August 2018, ora 17:47
20314 citiri
Iohannis ii raspunde lui Dancila: Acest guvern incompetent minte. Putea face rectificarea bugetara fara aviz CSAT
Foto: Arhiva Hepta.ro

Guvernul putea face rectificarea bugetera, fara niciun aviz de la CSAT, daca asta isi dorea, a declarat, vineri, presedintele Klaus Iohannis, dupa ce premierul Viorica Dancila l-a atacat pe seful statului pentru ca nu a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru avizarea rectificarii.

"Iata o noua minciuna marca PSD si o noua minciuna a Guvernului incompetent Dancila. Nu imi place sa repet aceste lucruri, dar nu pot sa gasesc alte calificative. Guvernul ii minte pe romani si guverneaza intr-un mod pe care pot sa il explic doar ca cinism. Guvernul poate sa faca orice rectificare bugetara fara niciun aviz de la CSAT, fara sa imi ceara parerea, cu exceptia zonei de securitate nationala.

Citesc astazi in gazeta ca Guvernul nu poate sa dea pensii sau salarii, ca nu poate sa dea bani la scoli, la spitale, fiindca eu nu am dat aviz in CSAT. Este o mare minciuna. Guvernul poate sa faca rectificari pe sanatate, pe educatie, pe pensii, pe salarii, pe agricultura, insa vad ca pe dumnealor nu ii preocupa aceste chestiuni, ii preocupa ce fac eu cu CSAT. Ei, am convocat CSAT, insa Guvernul putea sa faca orice rectificare daca asta se dorea", a declarat Klaus Iohannis la sosirea la sedinta Biroului Executiv al PNL..

Totodata, Iohannis spune ca exista doua ipoteze pentru minciunile spuse de Guvern: cea mai grava dintre ele, afirma seful statului, este ca nu mai exista bani de pensii si salarii.

"Putem sa ne punem intrebarea de ce minte Guvernul. Sunt doua ipoteze. Prima ca cei din Guvern nu citesc legile. Este o ipoteza putin verosimila, pentru ca sunt in Guvern si functionari care citesc. A doua este mult mai grava. Tine de constructia bugetului.

Am atras atentia de la inceput ca PSD construieste un buget iresponsabil, care nu poate fi pus in practica. PSD si acest guvern vor ajunge in situatia de a nu plati pensii si salarii fiindca nu au bani. Cred ca aceasta ipoteza este mai probabila si cred ca Guvernul trebuie sa dea niste raspunsuri. Este inadmisibil sa construiasca o poveste publica la televizor cum ca presedintele blocheaza rectificarea bugetara. Minciuna!", a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dancila l-a atacat joi pe presedintele Klaus Iohannis, pentru ca acesta nu a avut "timpul si deschiderea" sa convoace Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru avizarea rectificarii bugetare.

"Dupa cum stiti, rectificarea bugetara este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului care ar fi trebuit sa fie adoptat in cadrul sedintei de astazi. Din pacate, presedintele Romaniei nu a gasit deschiderea sau poate nu a avut timp sa convoace CSAT pentru analizarea si avizarea primei rectificari bugetare din acest an, desi proiectul se afla in dezbatere publica inca de pe 6 august. In aceste conditii, Guvernul a luat decizia de a cere presedintelui Romaniei convocarea in regim de urgenta a CSAT", a rostit Dancila.

Ea a adaugat ca rectificarea prevede "mai multi bani pentru sanatate, educatie, administratie locala, pentru acele domenii care au avut o buna executie bugetara, insa cu incadrarea in tinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB".

Vineri dimineata, Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Superior de Aparare a Tarii (CSAT) marti, 4 septembrie, la ora 13:00.

Vezi aici cine a semnat solicitarea catre Iohannis privind convocarea de urgenta a CSAT

#Klaus Iohannis rectificare bugetara, #Klaus Iohannis CSAT , #presedinte