Iohannis, in corzi din cauza lui Dan Mihalache: Ce le raspunde contestatarilor

Duminica, 30 Noiembrie 2014, ora 17:33
18996 citiri
Iohannis, in corzi din cauza lui Dan Mihalache: Ce le raspunde contestatarilor
Foto: Facebook/Dan Mihalache

Dupa ce Dan Mihalache a anuntat ca va fi seful cancelariei prezidentiale, mai multi intelectuali au semnat o scrisoare deschisa in care i-au cerut presedintelui ales, Klaus Iohannis, sa isi selecteze cu mai multa grija echipa de consilieri, iar acesta le-a dat un raspuns pe masura.

"Majoritatea covarsitoare a voturilor obtinute de dumneavoastra n-a fost numai efectul unei reactii anti-Ponta, ci si semnul increderii de care va bucurati. (...) Tocmai pentru ca ati generat atatea sperante, am fost uimiti cand am citit lista posibililor dumneavoastra colaboratori. Pana acum nu ati dat nici o dezmintire in privinta lor. Desigur, nu ne-am inchipuit nici o clipa ca echipa care va va insoti la Cotroceni va fi lipsita de orice culoare politica.

Suntem totusi uimiti si ingrijorati ca v-ati oprit, pentru functia de sef al cancelariei prezidentiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale carei antecedente nu-l recomanda in nici un caz ca pe un democrat veritabil", se arata in scrisoarea deschisa publicata de Revista 22 si semnata, printre altii, de Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, Ioan Stanomir, Armand Gosu si Andrei Oisteanu.

Semnatarii scrisorii ii reamintesc lui Klaus Iohannis faptul ca Dan Mihalache a fost consilierul premierilor PSD Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, iar dupa trecerea la PNL a avut mai multe iesiri neasteptate, jignindu-l public pe presedintele ANI, injurand o jurnalista si spunand ca mai bine "fara parteneriat strategic cu SUA" daca el depinde de o anumita persoana.

Iohannis si-a ales seful cancelariei prezidentiale: Ce spunea el despre parteneriatul cu SUA in 2012

"Domnule Johannis, nu sunteti produsul jocurilor de culise din politica romaneasca, asa incat nu lasati jocurile de culise sa infesteze institutia pe care o veti reprezenta. Va bucurati de un mare capital de simpatie, care cantareste mult mai mult decat o retea de aranjamente. Purtati raspunderea increderii care v-a fost acordata si aveti sansa de a reforma Romania. Va dorim sa n-o ratati sub presiunea unor interese de care sunteti strain", se arata in incheierea scrisorii.

Klaus Iohannis a dat un raspuns, duminica, pe pagina sa de Facebook.

"Multumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisa pe care mi-a adresat-o in numele unui grup de intelectuali. Ii asigur pe semnatarii ei ca raman credincios promisiunilor si angajamentelor pe care mi le-am luat fata de romanii din tara si din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusiv in privinta echipei de consilieri", se arata in comentariul postat pe pagina de Facebooka lui Klaus Iohannis.

#scrisoare intelectuali Iohannis Dan Mihalache, #scrisoare revista 22 Iohannis consilieri, #Mihalache sef cancelarie Iohannis , #presedinte