Iohannis, in Israel: Avem ambitia sa fim un centru de combatere a antisemistismului

Luni, 07 Martie 2016, ora 10:28
4163 citiri
Iohannis, in Israel: Avem ambitia sa fim un centru de combatere a antisemistismului
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit luni, la Ierusalim, cu omologul sau israelian Reuven Rivlin.

"Stimate domnule presedinte Klaus Iohannis si doamna Carmen Iohannis, Romania se bucura in Israel de un loc de cinste. Relatiile noastre se intalnesc in stiinta, economie si in diverse cooperari.

Vreau sa salut sprijinul exprimat nu o data pentru Israel. Israelul e interesat si se bucura de o larga colaborare in domenii precum energeie, cibernetica si agricultura. Iranul inca constituie un pericol real pentru pacea Israelului, direct si indirect.

Imi exprim aprecierea pentru Romania care preia presedintia Aliantei Nationale pentru Memoria Holocaustului. Fiti binecuvantat dl. presedinte", a declarat Reuven Rivlin.

Si preseditele Iohannis i-a multumit omologului sau pentru primire si a asigurat ca Romania va actiona puternic in combaterea antisemitismului.

"Ma bucur sa ma aflu astazi aici in frumoasa dvs. tara si va multumesc pentru primirea calduroasa. Romania acorda o importanta speciala statului Israel. Sunt increzator ca relatiile de prietenie bazate pe valori si obiective comune vor continua sa se dezvolte si sa se extinda.

Discutiile fructuase pe care le vom avea pe parcursul acestei vizite vor contribui la consolidarea viitorului nostru politic, diplomatic si sper si economic", a spus presedintele.

"De altfel, am venit aici cu dorinta de a dezvolta noi domenii de colaborare precum cercetarea, stiinta si tehnologia unde si noi avem un potential remarcabil.

Pe de alta parte, combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a Romaniei. De aceea suntem membri ai coalitiei anti-Daesh si participam la grupul de lucru 'Stabilizare' al acesteia.

Avem ambitia sa devenim un centru regional de promovare a educatiei cu privire la Holocaust si la combaterea antisemistismului", a conchis presedintele.

Presedintele Klaus Iohannis se afla in aceste zile intr-o vizita de stat. Delagatia romana are la aceasta ora convorbiri oficiale cu partea israeliana la resedinta prezidentiala "Beit Hanasi."

Seful statului va avea apoi o intalnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, intalnire urmata de declaratii de presa.

Dupa un dejun oferit de Netanyahu, Iohannis, impreuna cu Prima Doamna, se vor intalni cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea. Cuplul prezidential va vizita Biserica Sfantului Mormant, dupa care va participa la un dineu oferit de presedintele israelian.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Klaus Iohannis Israel, #Klaus Iohannis Ierusalim , #presedinte
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Lasa tu Holocaustul. Ocupa-te de crimele de la revolutie 89 Romania
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Si cum il combate? Prin decizii de genul cei din Sibiu cind a