Iohannis, intalnire cu ambasadorul SUA la Bucuresti

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 19:16
2828 citiri
Iohannis, intalnire cu ambasadorul SUA la Bucuresti
Foto: Hepta.ro

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm.

Aceasta a fost prima vizita a lui Hans Klemm la Palatul Cotroceni, dupa ce a prezentat scrisorile de acreditare, anunta Administratia Prezidentiala.

Iohannis il primeste luni pe noul ambasador al SUA

"Discutia s-a concentrat asupra evolutiei relatiei bilaterale. In acest cadru, s-au apreciat in mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de catre presedintele Romaniei si vicepresedintele SUA, Joe Biden.

S-a convenit, totodata, asupra importantei actiunilor care urmeaza sa fie intreprinse pentru punerea in practica a celor discutate cu ocazia vizitei presedintelui Romaniei la Washington, vizand consolidarea Parteneriatului Strategic romano-american.

In acest context, a fost evidentiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperarii in materie de securitate, precum si pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel inalt", mai transmite Administratia Prezidentiala.

Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

In plus, sursa citata transmite ca Iohannis a insistat asupra nevoii de consolidare din punct de vedere economic a Parteneriatului Strategic dintre cele doua state.

"De asemenea, presedintele Romaniei a reafirmat interesul tarii noastre de a contribui la asigurarea securitatii si stabilitatii regionale intr-o stransa coordonare si conlucrare cu SUA", mai transmite Administratia Prezidentiala.

Noul ambasador al SUA in Romania a depus juramantul

Hans Klemm a depus juramantul pe 16 septembrie, in calitate de nou ambasador al SUA la Bucuresti. Nominalizarea a avut loc cu jumatate de an inainte - pe 24 martie.

Pe 21 septembrie, ambasadorul i-a prezentat presedintelui Klaus Iohannis scrisorile de acreditare, ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

F.N.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Iohannis primit Hans Klemm, #ambasador SUA primit Cotroceni, #Hans Klemm primit Cotroceni , #presedinte