Iohannis, intalnire cu presedintele Germaniei: Cunoaste mostenirea comunismului ca nimeni altul

Joi, 26 Februarie 2015, ora 14:50

   

Iohannis, intalnire cu presedintele Germaniei: Cunoaste mostenirea comunismului ca nimeni altul
Klaus Iohannis s-a intalnit, joi, la Berlin cu presedintele Germaniei Joachim Gauck si au discutat despre relatia dintre cele doua tari, precum si despre "mostenirea comunismului".

"Sunt bucuros si onorat ca am discutat, la Berlin, cu presedintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea stransa dintre tarile noastre, dar si despre mostenirea comunismului pe care presedintele Germaniei il cunoaste ca nimeni altul din arhivele fostei politii politice germane, STASI.

Acest om, care a vizitat Romania inca de la inceputul anilor 90, este un simbol al credintei nestirbite in dreptul cetatenilor de a afla adevarul, oricat de dureroasa ar fi acceptarea trecutului. Experienta lui Joachim Gauck este nepretuita pentru proiectul meu de infiintare in Romania a unui muzeu al Comunismului", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis vorbeste in presa germana despre amenintarea Rusiei si reputatia Romaniei

Seful statului roman, care se afla joi in prima vizita oficiala la Berlin, a fost primit la Palatul Bellevue de presedintele german, cu care a avut o intrevedere tete-a-tete.

Dupa intonarea imnurilor Germaniei si Romaniei, Iohannis s-a intalnit cu un grup de elevi de la Scoala Kepler din Berlin, cunoscuta pentru programele de integrare pentru copii emigrantilor.

Cei doi presedinti au dat mana cu mai multi elevi de la aceasta institutie, printre care se numarau si copii de etnie rroma din tara noastra, scrie Mediafax.

Printre temele discutate de sefii de atat s-au aflat "sustinerea reciproca a Romaniei si Germaniei in cadrul Uniunii Europene, preocuparea fata de stabilitate si securitate in actualul context geopolitic, rolul minoritatilor de sasi si svabi din Romania si, respectiv, de romani din Germania, in pastrarea traditiilor si a valorilor culturale comune", potrivit Administratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis urmeaza sa aiba o intrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, cu presedintele Bundestagului Norbert Lammert, dar si cu reprezentanti ai Forumului Germano-Roman.

Iohannis, intalnire cu Merkel: Vom discuta despre aderarea la Schengen si R. Moldova

Vizita presedintelui roman se va incheia cu o intalnire cu romanii din Germania, care va avea loc la Ambasada Romaniei la Berlin si la care va participa si sotia sefului de stat, Carmen Iohannis.

D.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5035 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nea_Vasile
rank 3
Presa germana nu comenteaza pana acum vizita...
daca nu urmaresti presa romana aproape ca nici nu ai cum sa stii ca presedintele une tari membre a UE viziteza capitala germaniei.
Azi dimineata pe la 10,30 am trecut cu masina prin fata palatului lui Gauck, in drul spre un mall din centru, si ma gandeam ca la intoarcere strada ar putea fi blocata. M-am intors pe la 12, in curtea palatului era covorul rosu, erau arborate steagurile Germaniei, Romaniei si UE, polita blocase deja pentru circulatie J-F-Dulles Allee, care face legatura intre palatul Bellvue si sediul cancelariei. In rest pana acum 5 min, niciunul din marile cotidiene germane nu au comentat vizita pe paginile online ????
wings
rank 5
A facut Iohannis intr-o luna,
ce nu a facut betivul in 10 ani.
Nea_Vasile
rank 3
Catre cei care apasa la aprecieri dupa cum le zbârnaie musca în cap.
Daca cumva credeti ca sunt antiJohanis va inselati, imi este conational si am incredere in el, daca apreciati "calitaea" facand referiri la anumite greseli, luati seama ca dupa scoala germana in Romania si peste 35 de ani de Germania pot exista scapari gramaticale sau ortografice.
Daca nu credeti ce am scris, verificati presa germana online, oricine o poate face.
Postarea mea a pornit doar din indignare fata de cum este tratat un sef de stat aici in Germania, poate Klaus Johanis va reusi sa imbunatateasca imaginea Romaniei.
CeZarAM
rank 5
Scrieti foarte bine in romana,
sunteti oricum mult peste medie.:-)
Klaus Johannis va reusi sa imbunatateasca nu doar imaginea Romaniei ci in primul rand realitatea din Romania, care-i mult mai importanta decat imaginea. Schimbarea imaginii va veni ca ceva normal dupa aceea.
Faptul in sine ca Presedintele Romaniei se numeste Klaus Johannis dovedeste ca realitatea din Romania s-a schimbat mult in ultimii 25 de ani, si e in continua schimbare, desi pe termen scurt schimbarea e inperceptibila.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor