Iohannis l-a chemat pe Grindeanu la Cotroceni, miercuri, de mana cu ministrul Finantelor, pentru a-l intreba de bugetul pe 2017

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 23:30
27090 citiri
Iohannis l-a chemat pe Grindeanu la Cotroceni, miercuri, de mana cu ministrul Finantelor, pentru a-l intreba de bugetul pe 2017
Foto: Facebook / Madalina Dobrovolschi Puscalau

Presedintele Klaus Iohannis l-a chemat pe premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Cotroceni, miercuri dupa-amiaza, impreuna cu ministrul Finantelor, Viorel Stefan, pentru a discuta despre bugetul pe 2017.

Iohannis vrea sa afle de la Grindeanu si mai multe informatii despre sustenabilitatea masurilor anuntate de Cabinet, a declarat Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al Presedintiei, luni seara.

"Presedintele vrea sa afle direct de la premier care sunt planurile guvernului legat de bugetul pe 2017. E o discutie necesara, pentru ca exista foarte multe ingrijorari legate de sustenabilitatea masurilor anuntate si a efectelor acestora", a transmis Madalina Dobrovolschi.

Purtatorul de cuvant al presedintelui a mai spus ca Iohannis a avut o discutie telefonica cu Grindeanu si cu aceasta ocazie l-a invitat pe prim-ministru la Cotroceni, "pentru o analiza clarificatoare".

Intrebata daca presedintele a purtat recent discutii legate de buget cu oficiali ai BNR, Madalina Dobrovolschi a raspuns ca nu poate confirma si nici infirma existenta acestor discutii.

Referitor la "gaura" din buget anuntata de Dragnea, de 10 miliarde de lei, Dobrovolschi nu a comentat. Intrebata daca au existat discutii intre presedinte si Dacian Ciolos, legat de acelasi subiect, purtatorul de cuvant al presedintelui a refuzat sa raspunda, afirmand ca deocamdata afirmatiile lui Dragnea nu sunt decat "speculatii si discutii".

Dragnea sustine ca Guvernul Ciolos a prognozat venituri de 231 de miliarde de lei, insa, la finalul anului trecut, cand s-a tras linie, veniturile efective la buget au fost de 221 de miliarde de lei.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat, luni seara, ca asa-zisa "gaura" de zece miliarde de lei lasata de Guvernul Ciolos in buget va fi obiectul unei anchete a Comisiilor de buget-finante din Senat si Camera.

#intalnire Iohannis Grindeanu miercuri, #Iohannis Grindeanu buget 2017 , #presedinte