Ziare.com

Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul britanic de Externe: Drepturile romanilor, pe agenda

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 14:20

   

Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul britanic de Externe: Drepturile romanilor, pe agenda
Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni pe ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, aflat in vizita oficiala in Romania, prilej cu care cei doi interlocutori au discutat despre cooperarea bilaterala in ceea ce priveste securitatea si apararea.

Intalnirea a fost precedata de o intrevedere cu adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland.

Victoria Nuland, la prima intalnire cu Iohannis: Vi se datoreaza, am venit sa va vad UPDATE

Victoria Nuland a discutat cu ministrul roman de Externe: Numirea unui ambasador si vizele, printre teme - UPDATE

In timpul discutiilor cu ministrul britanic de Externe, presedintele Klaus Iohannis "a subliniat dorinta Romaniei de a-si canaliza eforturile in scopul valorificarii optime a potentialului considerabil al Parteneriatului Strategic romano-britanic atat la nivel politic, cat si economic", se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului "a reiterat necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor asa cum este acesta prevazut in tratatele UE".

"In acest context, Romania va continua sa se asigure, alaturi de Comisia Europeana, si in dialog cu toate statele membre ale UE, ca drepturile cetatenilor romani, in calitate de cetateni europeni, sunt pe deplin respectate", se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, presedintele Iohannis a subliniat faptul ca "Romania apreciaza sprijinul constant pe care Marea Britanie il acorda aderarii la Spatiul Schengen".

Totodata, presedintele Klaus Iohannis a precizat ca "Uniunea Europeana este un proiect de succes", iar statele membre pot face fata dificultatilor "prin unitate si solidaritate".

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1394 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor