Iohannis la Bruxelles, Dan Mihalache face sedinta cu ministri si sefi de institutii la Cotroceni

Joi, 25 Iunie 2015, ora 16:33
4464 citiri
Iohannis la Bruxelles, Dan Mihalache face sedinta cu ministri si sefi de institutii la Cotroceni

Seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, s-a intalnit, joi, la Palatul Cotroceni cu mai multi reprezentanti ai institutiilor cu atributii in relatia cu romanii din strainatate, in absenta presedintelui Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, unde participa la Consiliul European de vara.

"Desfasurata sub titulatura 'Statul roman - angajamente si prioritati pentru consolidarea relatiei cu romanii de pretutindeni', reuniunea a avut ca obiectiv principal identificarea problemelor legate de garantarea si respectarea drepturilor romanilor din diaspora", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezindentiala.

Conform sursei citate, printre participantii la intalnire s-au aflat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de peste Hotare, Angel Tilvar, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, precum si reprezentanti ai altor institutii si autoritati ale statului.

Klaus Iohannis participa, joi si vineri, la Consiliul European - ce teme vor fi abordate

Printre subiectele abordate s-au numarat "afirmarea identitatii nationale, prin asigurarea accesului la cultura, educatie si religie in limba romana; simplificarea procesului de acordare de vize pentru cetatenii romani, dar si imbunatatirea serviciilor consulare".

"O tema distincta a constituit-o asigurarea dreptului la vot si reprezentarea romanilor din strainatate, adoptarea legii votului prin corespondenta fiind un obiectiv important pentru Administratia Prezidentiala", se mai arata in comunicatul citat.

Iohannis, discutii pe votul prin corespondenta si numarul de parlamentari: "Speram sa puna presiune"

De la Caragiale la grotesc: 4 proiecte aidoma pentru votul prin corespondenta, nimic concret, doar lanturi umane

Intr-o interventie telefonica la postul Romania TV, Dan Mihalache a precizat ca a fost un dialog intre institutii.

"Am vorbit cu Gabriel Oprea despre intalnirea de astazi. A fost un contact prelimianar intre Admnistratia Prezidentiala si cei care au raspundere in aceasta zona. A fost o discutie buna, va fi urmata si de altele. Cred ca dialogul este necesar (...) Nu este vorba despre niciun complot, ci de un dialog normal interinstitutional pe o tema care vizeaza cetatenii acestei tari.

Intalnirea era planificata inainte de a fi Gabriel Oprea premier. Cred ca saptamana trecuta au fost facute invitatiile. Intelegeti ca nu e niciun complot la mijloc", a afirmat acesta, printre altele, explicand ca daca Victor Ponta ar fi fost in activitate, ar fi fost consultat.

C.B.

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: Ziare.com