Iohannis, la New York: Lobby la multinationale, printre care Chevron si ExxonMobil

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 08:50
3173 citiri
Iohannis, la New York: Lobby la multinationale, printre care Chevron si ExxonMobil

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, vineri, cu reprezentantii unor companii multinationale americane, context in care a pledat pentru necesitatea implementarii unui ghid de bune practici, avand la baza prevederi din legislatia americana privind combaterea actelor de coruptie din societatea economica.

"Presedintele Klaus Iohannis a reiterat prioritatea Romaniei de a atrage investitii straine, unul dintre obiectivele principale ale tarii noastre fiind eliminarea constrangerilor care afecteaza libertatea economica si reprezinta impedimente pentru investitori", arata Administratia Prezidentiala.

Intalnirea cu reprezentantii unor companii multinationale americane prezente sau care doresc sa investeasca in Romania, printre care MetLife, Johnson & Johnson, Chevron, ExxonMobil, Cargill, Timken Warburg Pincus, a avut loc in cadrul evenimentului "American Romanian Investors Dialogue".

Sursa citata arata ca aceste companii vor putea aduce in Romania mai multe investitii directe, care sa contribuie la transferul de tehnologie si sa creeze mai multe locuri de munca.

Iohannis, la New York: Ce le-a promis investitorilor americani

Administratia Prezidentiala precizeaza ca tematica discutiilor s-a axat pe valorificarea potentialului real al cooperarii economice dintre Romania si Statele Unite ale Americii, investitiile americane ca instrument de modernizare economica, independenta energetica si rolul ei ca vector esential al competitivitatii economice a Romaniei, precum si Cadrul de cooperare ca element important al Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP).

Intrevederea a fost organizata de American-Romanian Business Council, o organizatie non-profit care promoveaza relatiile comerciale dintre Statele Unite ale Americii si Romania.

Citeste si:
George Simion, atacuri repetate la Klaus Iohannis: „Și-a bătut joc de întreaga țara. Pentru asta, trebuie să plătească”
George Simion, atacuri repetate la Klaus Iohannis: „Și-a bătut joc de întreaga țara. Pentru asta, trebuie să plătească”
Copreședintele AUR George Simion a lansat miercuri, 20 octombrie, mai multe atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis, în timpul dezbaterii pentru votul de învestire a guvernului Cioloș....
Tătuca, fiul risipitor și fericita Românie
Tătuca, fiul risipitor și fericita Românie
Când țara e la ananghie, sar s-o scape salvatorii ei de unde nu te aștepți. Uneori se simte chemat tătuca să intre în acțiune, să-și scape fiii. La fel Iohannis, care pare însă rău...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
DemonBanal
rank 5