Iohannis lauda Romania in Croatia: Chiar suntem o destinatie turistica

Marti, 16 Iunie 2015, ora 16:34
3583 citiri
Iohannis lauda Romania in Croatia: Chiar suntem o destinatie turistica

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, pentru presa croata, de ce nu a reusit Romania sa isi construiasca un brand de tara pozitiv nici dupa 25 de ani de la Revolutie si a vorbit din nou despre initiativa infiintarii unui Muzeu al Comunismului.

"Nu sunt primul care are ideea infiintarii unui Muzeu al Comunismului, insa pana acum nimeni nu a reusit sa vina cu un proiect care sa prinda contur. Exista doua motive pentru care trebuie sa avem un astfel de muzeu si sa aratam ororile sistemului comunist: unul este pentru ca oamenii au tendinta sa uite, nu multi isi amintesc bine anii comunismului, generatia tanara nu are suficiente informatii despre ce a insemnat comunismul, de ce a fost un sistem atat de rau si ce efecte a produs; pe de alta parte, Romania nu a trecut niciodata prin faza reconcilierii cu propriul trecut (...) si cred ca fara acest lucru vom avea o problema in a merge mai departe in istorie", a declarat Iohannis intr-un interviu acordat televiziunii de stat din Croatia, HRT Vijesti.

Disputa pe muzeul comunismului dorit de Iohannis: Ministrul Culturii, criticat de la Cotroceni

Iohannis: Nu stim suficiente despre comunism, e greu de crezut ca putem trece mai departe (Video)

Despre faptul ca tara noastra nu a reusit sa se rebranduiasca intr-o lumina pozitiva, la 25 de ani de la caderea comunismului, seful statului a spus ca Romania nu a avut niciodata un program bine pus la punct in acest sens.

"Pentru a promova un produs, chiar si o tara, ai nevoie de un program, ai nevoie de o abordare profesionista si trebuie sa pui toate acestea in practica, ceea nu prea s-a intamplat in Romania.

Am avut diferite tentative de a crea un brand romanesc, insa nu am avut si incercari serioane de a ne promova, de exemplu, ca destinatie turistica, ceea ce chiar suntem: Romania are un potential urias, doar ca nu am reusit pana acum sa ne promovam", a punctat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis vorbeste in presa germana despre amenintarea Rusiei si reputatia Romaniei

Presedintele roman s-a aflat, luni si marti, intr-o vizita oficiala in Croatia, unde a purtat discutii cu seful acestui stat, cu premierul, precum si cu presedintele Parlamentului de la Zagreb.

Citeste si:
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...