Iohannis: Marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!

Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 12:50
35600 citiri
Iohannis: Marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!
Foto: Arhiva (Administratia prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri, o scurta declaratie de presa, la Palatul Cotroceni, inainte de o noua sedinta cu mai multi reprezentanti ai Guvernului, in frunte cu premierul Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a criticat dur faptul ca o lege initiata de UDMR a trecut tacit prin Camera Deputatilor, for in care PSD are majoritate si pe care il conduce prin presedintele Marcel Ciolacu.

"PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor!", a acuzat presedintele Klaus Iohannis, intr-o scurta declaratie in care a rostit si cateva cuvinte in limba maghiara si la finalul careia a subliniat ca o astfel de lege nu va fi promulgata cat timp e el presedinte al Romaniei.

La sedinta programata pentru ora 12:30 au mai fost invitati Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, insa presedintele nu a rostit niciun cuvand despre criza COVID.

Urmareste aici declaratia de presa a presedintelui in format video:

Citeste aici textul integral al Declaratiei de presa sustinute de Klaus Iohannis.

Ziare.com a transmis principalele declaratii in format LIVE text:

- Este incredibil ce se intampla in Parlament. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc, e incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD.

- In timp ce noi ne luptam cu pandemia, marele PSD se lupta in birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

- Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestor intelegeri?

- Asta inseamna majoritatea toxica PSD-ista.

- Se intelege de ce am vrut alegeri anticipate. Nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica sa hotarasca impotriva romanilor.

- Cat sunt eu presedintele Romaniei, o astfel de lege nu va exista.

Va multumesc!

****

Citeste mai multe despre motivul care a dus la reactia presedintelui:

Presedintele Iohannis a sustinut marti seara o conferinta de presa maraton, la care a prezentat cateva concluzii legate de evolutia COVID-19 si a raspuns la intrebarile jurnalistilor.

Citeste mai multe despre Iohannis anunta ca dupa 15 mai nu vom putea colinda prin tara: Iesim din localitate doar cu "motiv foarte serios".

De la inceputul epidemiei de COVID-19, presedintele Iohannis i-a convocat cel putin o data pe saptamana la Palatul Cotroceni pe cativa dintre membrii Guvernului, iar la finalul sedintei a punctat principalele concluziile referitoare la evolutia situatiei COVID-19 in Romania.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de Covid-19, transmise in format LIVE TEXT.

C.B.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#declaratie de presa Klaus Iohannis coronavirus , #presedinte
Comentarii