Iohannis merge duminica la Bruxelles - participa la o reuniune pe tema migratiei

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 06:28
2847 citiri
Iohannis merge duminica la Bruxelles - participa la o reuniune pe tema migratiei
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea pe tema migratiei care va avea loc duminica la Bruxelles si la care vor lua parte zece sefi de stat sau de guvern, a anuntat, vineri, Administratia Prezidentiala.

La reuniunea organizata de Comisia Europeana pe tema migratiei in regiunea Balcanilor de Vest vor lua parte sefii de stat sau de guvern din Austria, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Germania, Grecia, Ungaria, Romania, Serbia si Slovenia.

Criza refugiatilor: Camion cu numere de Romania cu zeci de migranti, retinut la granita bulgaro-turca

"In cadrul reuniunii, vor fi abordate aspecte concrete legate de provocarile generate de fluxurile de refugiati cu care se confrunta statele din regiune. Vor fi analizate nevoile de sprijin pentru aceste tari, precum si posibilitatile de sprijin atat din partea Uniunii Europene, cat si in plan bilateral, si in corelare cu agentiile europene si internationale din domeniu", precizeaza Administratia Prezidentiala.

Intalnirea este programata pentru duminica, intre orele locale 16.00 (17.00, ora Romaniei) si 19.00 (20.00, ora Romaniei).

Ungaria isi ofera ajutorul in criza migrantilor: Ne deschidem granitele sa-i trimiteti inapoi in Turcia

Comisia Europeana anunta ca presedintele CE, Jean-Claude Juncker, i-a convocat la "consultari mai extinse" pe liderii tarilor din regiune in vederea unei "mai mari cooperari" si unei "actiuni operationale imediate" avand in vedere "urgenta in desfasurare" in tarile de pe ruta migratorie prin Balcanii Occidentali.

"Ultimele saptamani au aratat ca provocarea (migratiei) nu va fi solutionata prin actiuni nationale", subliniaza Comisia Europeana intr-un comunicat de presa transmis vineri.

Inca o tara UE vrea sa construiasca un gard anti-imigranti: Vom fi lasati singuri

"Doar o abordare colectiva, transfrontaliera, bazata pe cooperare poate reusi", continua CE, precizand ca "acesta este motivul pentru care presedintele Juncker i-a convocat pe liderii statelor vizate si cel mai afectate de situatia de urgenta de pe ruta Balcanilor de Vest".

Comisia prezinta in continuare lista invitatilor care si-au confirmat participarea: cancelarul Austriei Werner Fayman, premierul Bulgariei Boiko Borisov, cancelarul Germaniei Angela Merkel, presedintele Macedoniei Gjorge Ivanov, premierul Greciei Alexis Tsipras, presedintele Croatiei Zoran Milanovic, premierul Ungariei Viktor Orban, presedintele Romaniei Klaus Iohannis, premierul Serbiei Aleksandar Vucici si premierul Slovaciei Miro Cerar.

Presedintele UE Donald Tusk, presedintia luxemburgheza a Consiliului UE prin ministrul de Externe Jean Asselborn, presedintele Paramentului European (PE) Martin Schulz si Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati Antonio Guterres si-au confirmat, de asemenea, prezenta la reuniune.

Dr. Robert K. Visser, directorul executiv al Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO), si Fabrice Leggeri, directorul Agentiei europene pentru managementul cooperarii operationale la frontierele externe ale statelor membre ale UE (FRONTEX) si-au confirmat, la randul lor, prezenta.

Tensiuni diplomatice au izbucnit in contextul blocarii migrantilor la frontierele Sloveniei, Croatiei si Serbiei, in urma carora sute de persoane au stat in noroi, ploaie si frig.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Klaus Iohannis Bruxelles migratie, #imigranti Romania, #invazie imigranti Romania , #presedinte