Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis, mesaj de Ziua Independentei Americii: The time is always right to do what is right!

Joi, 02 Iulie 2015, ora 20:30
5184 citiri
Iohannis, mesaj de Ziua Independentei Americii: The time is always right to do what is right!
Foto: Captura B1 TV

Presedintele Klaus Iohannis a participat, joi seara, la receptia oferita de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti cu ocazia Zilei Independentei, sarbatorita in America pe 4 iulie.

Seful statului roman a sustinut un discurs in care a vorbit, printre altele, despre importanta Parteneriatului Strategic dintre tara noastra si SUA, spunand ca isi doreste diversificarea relatiilor dintre Romania si America.

Iohannis si-a incheiat discursul cu un citat din Martin Luther King, pe care l-a rostit in limba engleza. Presedintele a subliniat ca este vorba despre unul dintre citatele sale preferare.

"The time is always right to do what is right! Happy Fourth of July!" (Oricand este timpul potrivit pentru a face un lucru bun - traducere aproximativa), le-a urat Klaus Iohannis reprezentantilor SUA la Bucuresti si poporului american.

Trimisul SUA la Bucuresti: Armata romana e invidiata de multi - ce a zis de lupta anticoruptie

Seful statului a sustinut ca "exista in istoria omenirii documente care au marcat evolutia" Statelor Unite si "declaratii care au facut mai mult decat sa consfinteasta stari de fapt, au miscat natiuni si au inspirat generatii intregi".

"Declaratia de Independenta este un asemenea document, un reper peste secole pentru toti cei care cred cu tarie ca oamenii au fost nascuti egali, cu drepturi inalienabile, dreptul la viata, la libertatea de a-si cauta propria fericire", a declarat Iohannis.

Presedintele a mai spus ca "ne aflam astazi intr-un context international complicat" si ca, foarte aproape de Romania, "norme de drept internationale au fost incalcate, drepturi fundamenatle au fost puse in pericol si noi amenintari de securitate si-au facut loc".

"Avem nevoie mai mult ca oricand sa fim uniti in apararea valorilor pe care le impartasim", a subliniat Klaus Iohannis.

In opinia presedintelui, Parteneriatul Strategic cu SUA este "un reper fundamental al politicii noastre externe si de securitate", iar relatia deosebita dintre Romania si Statele Unite are o importanta strategica in regiune.

Iohannis a multumit pentru "angajamentul ferm si durabil al SUA pentru securitatea Romaniei", asigurand ca tara noastra va continua sa fie "acelasi partener de incredere al SUA in misiunile internationale, inclusiv cele sub egida NATO".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Klaus Iohannis Luther King, #Klaus Iohannis citat, #Klaus Iohannis Ziua Independentei, #Klaus Iohannis Ambasada SUA , #presedinte