Iohannis, mesaj pentru alegatori: Politicienii ne spun ce proasta e justitia asta, ca ii incurca, tin discursuri retrograde

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 13:42
7403 citiri
Iohannis, mesaj pentru alegatori: Politicienii ne spun ce proasta e justitia asta, ca ii incurca, tin discursuri retrograde
Foto: Facebook/Klaus Iohannis (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, la Universitatea de Vest Timisoara, despre alegerile parlamentare din iarna, spunand ca oamenii ar trebuie sa voteze politicieni care se implica pentru natiune, nu care tin discursuri anti-justitie.

"Daca ne uitam acum la televizor, vedem o intreaga pleiada de politicieni care ne spun ca nimic nu merge, dar ce bine a fost pe vremea lor si ce tari sunt ei, si ce mari povestitori sunt, si ce proasta e justitia asta, ca ii incurca. Avem foarte multe discursuri retrograde, anti-justitie, revansarde, insa toate acestea nu rezolva nicio problema a Romaniei, nu rezolva nici cea mai mica problema.

Ele doar par interesante, pare ca sunt oameni preocupati de soarta natiunii, dar, in realitate, ceea ce trebuie sa cautam sunt politicieni care se implica pentru natiune si care vor sa construiasca pentru viitor", a declarat seful statului.

Iata ce a mai declarat Klaus Iohannis la Timisoara:

Iohannis a subliniat, in discursul sustinut in fata studentilor de la Universitatea de Vest, ca "avem o mare sansa sa reintroducem ceea ce se numeste meritocratie".

"Mai ales pentru tineri, si cred ca si pentru studentii de acum, este important sa stie ca pot construi o cariera pe ceea ce au invatat, pe abilitatile lor, si nu pe cunostintele lor din politica. Nu cred putem sa construim o Romanie prospera, o Romanie respectata daca nu reusim sa impunem, sa reimpunem meritocratia. (...)

De aceea, trebuie sa eliminam aceste proceduri care duc la netransparenta, proceduri care incurajeaza nepotismul. Trebuie sa revenim la o Romanie predictibila, cu proceduri transparente, cu oameni educati si o administratie scolara si universitara eficienta, care se face pentru societate, nu pentru anumiti din societate", a afirmat presedintele, la deschiderea anului universitar.

Un Parlament mai transparent si mai performant

Klaus Iohannis a precizat ca aceste lucruri vor fi miza alegerilor parlamentare.

"Avem nevoie de un Parlament mai bun, mai performant, mai transparent, or asta, dragii mei, oricat de departe ati fi de politica, oricat de dezinteresati, asta se realizeaza numai si numai prin votul dumneavoastra. Nu exista alta modalitate pentru un simplu cetatean de a face ordine in politica, si de ordine in politica avem nevoie", le-a spus Klaus Iohannis studentilor.

Presedintele a mentionat ca, oricat de interesanta, sau nostima, sau plina de adrenalina ar fi campania electorala, in realitate conteaza ce voteaza cetatenii.

"Eu sunt convins ca noi avem nevoie de proiecte politice care tintesc spre viitor, avem nevoie de viziune politica, avem nevoie de oameni politici care vor sa construiasca o Romanie mai buna", a subliniat seful statului.

El le-a spus studentilor ca de aceea este nevoie de ei si ca ei trebuie sa fie o voce puternica, sa spuna ce vor cu Romania noastra.

"Si cred ca Timisoara, care a dovedit cu prisosinta in decembrie '89 ca a inteles ce inseamna a te ridica si a spune ce vrei, aceasta Timisoara eu sunt convins ca exista si astazi, si va exista si in viitor. Si de aceea sunt convins ca, de aici, studentii, tinerii, cadrele universitare se vor ridica cu o voce puternica si vor spune cum vor sa arate viitorul Romaniei.

Eu va doresc o toamna lunga si buna, un an universitar cu noi si noi succese si o implicare civica pe masura Timisoarei", le-a mai spus presedintele studentilor de la Universitatea de Vest.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Iohannis politicieni justitie, #Iohannis alegeri parlamentare , #presedinte