Iohannis: Motivul pentru care Romania nu a reusit sa scape de tot de comunism se numeste PSD

Duminica, 03 Noiembrie 2019, ora 19:25
4152 citiri
Iohannis: Motivul pentru care Romania nu a reusit sa scape de tot de comunism se numeste PSD
Foto: captura video

Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica, la Gala "Femeile liberale premiaza excelenta", realizata de Organizatia Femeilor Liberale si PNL Sibiu, ca motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult si nu a reusit de tot sa scape de comunism "se numeste PSD".

In discursul tinut in fata femeilor liberale, Iohannis a vorbit despre cum ar arata Romania normala, facand referire la administratie, scoli, spitale, dar si la independenta sistemului de justitie.

"Romania normala este Romania in care legea este lege pentru toti. Romania este tara in care hotii stau in puscarie, nu la butoanele politice. Romania normala este tara in care politicienii incurajeaza independenta sistemului judiciar si independenta judecatorului, nu incearca sa puna acest sistem sub control politic. Romania normala este acea Romanie in care politicienii doresc sa ocupe functii pentru a rezolva problemele societatii, nu pentru a-si rezolva problemele, multe dintre ele penale", a spus presedintele.

Klaus Iohannis a sustinut ca Romania nu a reusit inca sa scape de comunisti, la 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, dand vina pe PSD.

"Pare asa de simplu, dar oare daca este asa de simplu, de ce nu am reusit in cei 30 de ani scursi de la Revolutia din decembrie '89 sa ajungem si noi in Romania la normalitate? Ce ne impiedica, ce ne tine, ce ne incurca? Cine ne incurca de 30 de ani? De ce dupa 30 de ani, de cand oficial spunem ca am scapat de comunism, nu avem toti impresia ca am scapat si de comunisti.

In aceasta seara frumoasa, plina de optimism, nu vreau sa vorbesc aproape deloc despre ce ne-a tinut si cine ne-a tinut, dar nu pot sa nu spun. Motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine, in ultimii 30 de ani, Romania a incercat, dar motivul pentru care Romania nu a reusit inca de tot sa scape de comunism, acest motiv se numeste PSD. De asta suntem in razboi politic, fiindca noi - eu, voi, cu PNL si impreuna cu celelalte partide din Opozitie - suntem de partea romanilor si ducem aceasta lupta pentru normalitate. Dorim romanilor o tara normala si pentru asta este absoluta nevoie de voi", le-a mai spus Iohannis femeilor liberale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis comunism PSD femei liberale , #presedinte