Ziare.com

Iohannis, noi demersuri pentru o lege a partidelor politice

Joi, 05 Februarie 2015, ora 08:17

   

Iohannis, noi demersuri pentru o lege a partidelor politice
Presedintele Klaus Iohannis isi continua seria de consultari pe tema modificarii legislatiei partidelor politice, joi avand programata o intalnire cu reprezentanti ai campaniei "Politica fara bariere".

"Proiectul meu prezidential "Romania lucrului bine facut" cuprinde 11 teme majore de dezbatere si consens national, printre care se numara si reforma institutiilor politice si administrative", explica pe Facebook Klaus Iohannis.

Seful statului isi propune sa initieze o dezbatere despre conditiile de infiintare a unor noi formatiuni politice, cat si despre finantarea acestora.

Aceasta tema a stat pe agenda consultarilor de la Cotroceni cu partidele parlamentare din 28 ianuarie si cu presedintii celor doua camere ale Parlamentului din 2 februarie.

Joi, Iohannis se intalneste cu reprezentanti ai campaniei "Politica fara bariere", sustinuta de peste 40 de ONG-uri, care militeaza pentru garantarea dreptului la asociere politica si participare la alegeri.

"Asa cum subliniam in proiectul meu prezidential, votul popular este acela care decide asupra viabilitatii unor structuri politice si nu constrangerile legislative", subliniaza presedintele in mesajul de pe reteaua sociala.

B.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1099 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"votul popular decide structurile, nu constrangerile legislative"

deci? alegeri anticipate?

 

DA, după 25 de ani de "democrație și libertate", drept "operă" a

celor care ne-au reprezentat și condus in ultimii 25 de ani și cărora le datorăm SITUAȚIA LIMITĂ, in care am fost deliberat aduși deliberat, tocmai datorită unui mediu politic, economic și social: neprimitor, nestimulativ și mai ales neconcurențial, avand drept cauză legi specifice scoase cu scopul de a ingrădi dreptul la asociere politică, dreptul de a alege și de a fi ales, și chiar dreptul la libertate și acțiune economică. Pentru toate acestea, cat mai ales prin practica politică și economică, lipsită catuși de puțin de etică politică și economică, azi avem o CLASĂ POLITICĂ, autodenumită, și partide parlamentare consumate, atemporale și fără nici o șansă de reformare, renaștere și reinnoire și cu atat mai puțin o generatoare de soluții pentru a se renaște speranța și increderea in conducerea țării, la orice nivel. Se impune cu necesitate, pe langă legile specifice, in speță și un COD DE ETICĂ POLITICĂ, care să oblige partidele și oamenii politici la un comportament, demn de secolul XXI și de oameni care și-au propus să fie in fruntea noastră, așa după cum există codul rutier, care odată cunoscut și respectat de toți cei iăn cauză, actorii politici vor putea "circula" in politic "regulamentar" și astfel pot fi "cantăriți" corect de oricine se exrimă despre ei.
Avem practica europeană, in acest sens, care merită luată și transpusă in legile noastre. Să luăm de acolo cele mai bune prevederi astfel incat oamenii care vor să se dedice binelui public să poată da naștere unui partid fără nici un fel de ingrădire, așa după cum este de bun simț și prevede Costituția. Deasemeni funcționarea unui partid nu trebuie să fie reglementată de o prevederi, chipurile "legale", băgate pe gat de cei care sunt mereu la putere, tocmai pentru a se menține la putere, intr-un joc politic: fără adversari, fără concurență politică, nici măcar in interiorul propriului partid, și folosind la greu banii publici. De ce trebuie să ni se pună "pitre la picioare" in activitate strict in interesul țării și a cetățenilor romani, pe banii noștri, ai mei, pe timpul nostru și al meu, atata timp sunt hotărat și dornic de a mă deda interesului public, nu cumva tocmai ca această activitate să rămană numai apanajul unora, care din nefericire s-au dovedit, in ciuda increderii și "stimulentelor" care și le-au dat și luat, oamenii politici, in cea mai mare parte, total nepotriviți pentru politică.
Avem nevoie de legi potrivite: in politică cat și in economie, astfel incat cei care știu să facă treabă, să dea de treabă și să pună la treabă, dar mai ales să-i lase pe romani să facă treabă, să vină cu incredere și entuziazm pentru a face tot ce trebuie ca Primăvara Romanească să vină și la noi!

Noi, cu noi !!!

 

Sunteți pe contrasens domnule Președinte Johannis cu afirmația asta:

"Asa cum subliniam in proiectul meu prezidential, votul popular este acela care decide asupra viabilitatii unor structuri politice si nu constrangerile legislative"
Cu aceste " costrangeri legislative", pe care astfel le recunoașteți, vom avea mereu drept candidați in oricare dintre alegeri "aceiași și aceleași partide parlamentare" care sunt vinovate și responsabile de starea actuală, epuizate și nici pe departe in stare să aducă la indeplinire, dezideratul "Romania lucrului bine făcut".
Ce ar fi domnilor de la Ziare.com să arătați cat de ***and toate ingrădirile legislative care privesc inființarea unui partid, care aduc o atingere gravă a dreptului constituțional privind asocierea politică. Ce inseamnă a alege și a fi ales, după actuala lege electorală. Cat de nedrept și samavolnic se face finanțarea partidelor pentru ași puterea desfășura activitatea, plecand de la inființare, acțiunile precampanie și in timpul campaniei, că d cum se comportă cand sunt la putere, este strigător la cer prin practicile care le fac, mult prea mult și rușinos, fără nici cea mai mică urmă de etică politică.
Așa se face că orice om de bun simț și potrivit de a deveni om politic și de stat, oricată conștiință ar avea, va alege ca astfel de actori politici să plece cat mai repede, așteptand să se asocieze politic imediat ce lucrurile se vor limpezi.
Cine a incercat să candideze sau a candidat a ințeles și mai bine ce a insemnat aceasta, dar ca și ceilalți, care nu au candidat, nu se lasă bătuți, fiind vorba doar de țara lor și neamul lor.
Ar fi fost aztăzi domnul Johannis Președinte, dacă candida independent sau la un partid neparlamentar?
...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor