Iohannis: Noi, PNL, dorim sa preluam puterea

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 15:52
13588 citiri
Iohannis: Noi, PNL, dorim sa preluam puterea

Presedintele ales Klaus Iohannis a cerut, marti, sa se inceapa discutiile pe Codul Electoral, dar si sa se voteze si sa se respinga Legea amnistiei si gratierii. In plus, Iohannis a subliniat ca noul PNL vrea sa preia putera, lucru care se va intampla in anul 2015 sau 2016.

"Noi am inteles semnificatia votului de duminica. Romanii au dat un vot puternic, clar, si am inteles. Cateva directii politice pe care vom merge inainte, si va vorbesc in calitate de co-presedinte al PNL:

In Parlament, trebuie votata si picata Legea amnistiei si gratierii, trebuie urgent sa inceapa discutiile pe Codul Electoral. Exista o comisie, trebuie sa se reactiveze si toate partidele trebuie sa inceapa discutiile. Este nevoie de o imbunatatire neta si clara in acest domeniu. Este nevoie de un vot foarte clar in Parlament pe incuviintari venite din partea justitiei.

Renumita OUG 55 cu care PSD a dorit sa legalizeze traseismul politic este blocata in Senat. Este nevoie de reluarea discutiilor pe aceasta ordonanta, ca sa terminam odata", a spus Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa.

Referitor la primarii care au schimbat partidul, primarul Sibiului a spus ca "cei care au schimbat partidul, sunt pasibili de revocare".

De asemenea, acesta a vorbit si de discutiile cu privire la schimbarea Guvernului, subliniind ca vrea ca noul PNL sa preia puterea in tara.

"In ce priveste Guvernul: Au fost voci - de ce nu cerem noi schimbarea Guvernului in Romania. Noi dorim o schimbare a puterii, noi dorim sa preluam puterea - noi, PNL. PNL nou doreste sa preia puterea si acest lucru se va intampla in 2015 sau, cel mai tarziu, in 2016, cand vom avea alegeri parlamentare.

Vrem schimbarea profunda, asta am inteles noi de la cetatenii Romaniei, care au votat pe 16 noiembrie", a mai declarat presedintele ales al Romaniei.

Solicitat sa explice cum se va intampla preluarea puterii incepand cu anul 2015, Klaus Iohannis a explicat ca se doreste schimbarea configuratiei Parlamentului si ca Guvernul se schimba prin motiune de cenzura.

"Indiferent ce si cum, anul 2015 incepe pe 1 ianuarie si romanii trebuie sa stie ce se intampla. Dorim preluarea puterii prin schimbarea arhitecturii in Parlament. Dorim sa schimbam configuratia Parlamentului, in sensul in care noi vom prelua puterea. Restul decurge foarte simplu, Guvernul se schimba prin motiune de cenzura", a subliniat Iohannis.

Nu in ultimul rand, acesta a mentionat ca asteapta bugetul pe anul 2015: "Sa vina Guvernul sa ne arate de unde plateste pomenile electorale, ce taxe va creste".

Despre traseisti: Sa fie sanatosi si sa ramana acolo

Totodata, vorbind despre posibilitatea de a primi parlamentari din alte partide, Klaus Iohannis le-a transmis acestora "Sa fie sanatosi si sa ramana acolo".

La randul sau, Vasile Blaga, prezent si el la conferinta de presa, a intarit aceasta afirmatie.

"Nu vom primi traseisti politici ca sa facem majoritati. (...) Au tot ce le trebuie sa vina cu acest buget magnific, fara sa mareasca taxe si impozite.

Vad ca deja sunt pozitii contondente in interiorul unor partide. (...) Cand vor lua o decizie intr-un fel sau altul e problema lor", a mai spus Vasile Blaga, facand referire la UDMR.

Citeste si:
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață, cea care alături de Carmen Uscatu, împreună cu sute de mii de donatori, construiesc primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică...
Sursa: Ziare.com