Iohannis, noilor magistrati: Sa nu uitati ca in fata dvs. se afla oameni care trebuie respectati

Marti, 02 Februarie 2016, ora 16:48
2551 citiri
Iohannis, noilor magistrati: Sa nu uitati ca in fata dvs. se afla oameni care trebuie respectati
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Romania a facut anul trecut pasi importanti in ceea ce priveste justitia, a declarat marti presedintele Klaus Iohannis, aratand ca magistratii au un rol esential in lupta anticoruptie si datoria sa aplice legea in mod egal, pentru a contribui la recastigarea increderii in aceasta.

"In anul ce a trecut, Romania a facut pasi importanti in materie de justitie, pe calea consolidarii statului de drept, in lupta anti-coruptie si, mai presus de toate, in obiectivul de a fi o democratie mai puternica, in serviciul cetatenilor sai. Activitatea magistratilor a fost, este si va fi esentiala in acest sens", a spus, marti, seful statului cu ocazia primirii noilor absolventi ai Institutului National al Magistraturii.

Iohannis a subliniat ca garantarea independentei justitiei si consolidarea statului de drept sunt prioritati ale mandatului sau.

"Imi doresc ca, la finele acestuia, cetatenii nostri sa poata spune ca traiesc intr-o Romanie fara coruptie, in care legea este lege pentru toti, intr-o societate care s-a reasezat pe principiile integritatii si corectitudinii", a adaugat seful statului.

Iohannis le-a transmis noilor magistrati ca pot contribui la construirea unei "Romanii drepte".

"Justitia se infaptuieste in numele legii, asa este scris. Justitia este unica, impartiala si egala pentru toti. Cred ca oamenii au asteptari mari de la magistrati, de la intregul corp al celor care formeaza autoritatea judecatoreasca. Este rolul si datoria dumneavoastra sa aplicati legea in mod egal, iar prin aceasta cred ca veti contribui si la recastigarea increderii in lege", a afirmat presedintele.

El a punctat ca justitia se afla in slujba cetateanului. "In paralel cu exercitarea profesiei dumneavoastra in spiritul si litera unor principii precum independenta, echidistanta si responsabilitatea, sa nu uitati ca in fata dumneavoastra se afla oameni fata de care trebuie sa manifestati respect si deferenta, iar garantarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor in administrarea justitiei, in limitele si rigorile legii, este esentiala", a afirmat Iohannis.

Seful statului s-a declarat convins ca noii magistrati isi vor face meseria cu responsabilitate, onestitate si echilibru.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Klaus Iohannis magistrati, #Klaus Iohannis noi magistrati , #presedinte